Ιστορική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, επίσημα πλέον το Δημοτικό γήπεδο στα Διλινάτα θα φέρει το όνομα «Κώστας Βαρτελάτος»

Μια από τις πιο ιστορικές αποφάσεις του κατέγραψε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, αφού μετά από πρόταση της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων, το γήπεδο του χωριού που ανακατασκευάστηκε πρόσφατα θα φέρει το όνομα «Κώστας Βαρτελάτος».
Πριν από έναν σχεδόν χρόνο ο αείμνηστος Κώστας Βαρτελάτος έφυγε από κοντά μας χτυπημένος από την επάρατη νόσο και δεν κατάφερε να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, να λειτουργήσει το επί δύο και πλέον δεκαετίες κλειστό γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό του, τα Διλινάτα. Η απόφαση πάρθηκε κάτω από συγκινησιακή φόρτιση, αφού πέρα από την οικογένεια του Κώστα Βαρτελάτου, το παρόν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου όπου πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. έδωσαν παλιοί και νέοι ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας του Μεγάλου Χωριού. Λύγισαν οι περισσότεροι όταν τον λόγο πήρε η κόρη του αείμνηστου, Ευτυχία Βαρτελάτου, όπου μέσα από λιγμούς και δάκρυα μίλησε για τον πατέρα της και το όνειρό του, που ήταν μια μέρα η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού να αποκτήσει την δική της έδρα και τα παιδιά των Διλινάτων να μπορούν να αθλούνται σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών. «Ο πατέρας μου είχε αγάπη για τους ανθρώπους και για τη ζωή και στενοχωριέμαι που δεν είναι εδώ μαζί μας να χαρεί κι αυτός», ανέφερε η Ευτυχία και συνέχισε: «Αγαπούσε πολύ τα νέα παιδιά και τον αθλητισμό, αγαπούσε τα Διλινάτα και όλα αυτά γέννησαν την επιθυμία του πριν από 25 χρόνια σχεδόν να φτιαχτεί ένα γήπεδο στο χωριό μας. Είμαι χαρούμενη που η επιθυμία του έγινε πράξη. Ευχαριστώ όλους εσάς που αποφασίσατε να δοθεί το όνομα του πατέρα μου στο γήπεδο». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η σύντομη ομιλία του αδελφού του Κώστα Βαρτελάτου, Γιώργου, που αποκάλυψε στο Δ.Σ. πως γεννήθηκε η ιδέα από τον Κώστα για το γήπεδο.
Δεν ήταν λίγη η συγκινησιακή φόρτιση και από τους Δημοτικούς Συμβούλους που πήραν τον λόγο, ιδιαίτερα εκείνους που… περπάτησαν την ζωή τους, κοινωνική και πολιτική δίπλα στον Κώστα Βαρτελάτο. Κυριολεκτικά μέσα σε κλάματα ο Νικόλας Βαλιανάτος ανέφερε τους κοινούς αγώνες με τον εκλιπόντα, αγώνες που ξεκίνησαν από το μακρινό πλέον 1982. «Είμαστε τυχεροί που θα τιμήσουμε τον σπουδαίο Κώστα Βαρτελάτο για τους αγώνες και την επιμονή του να γίνει το γήπεδο των Διλινάτων, ανέφερε ο Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος». Ιδιαίτερα συγκινημένοι ήταν οι τρεις Αντιδήμαρχοι και παλιοί συνεργάτες του, Γιώργος Τσιλιμιδός, Σπύρος Πεφάνης και Σπύρος Σαμούρης, που μίλησαν με θερμά λόγια στις σύντομες τοποθετήσεις τους, ενώ αναγνώστηκε και επιστολή του πρώην Δημάρχου Αργοστολίου, Μάκη Φόρτε, που επί των ημερών του ξεκίνησε η διαδικασία, έτσι ώστε τα Διλινάτα σήμερα να έχουν το δικό τους ποδοσφαιρικό στολίδι. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, την διαφορετική άποψη διατύπωσε ο Νίκος Ανουσάκης, ο οποίος κατά βάθος δεν διαφώνησε με την απόφαση-γνωμοδότηση της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων, ωστόσο έκανε λόγο για μεγαλύτερη δημοκρατία σε τέτοια θέματα που αγγίζουν το σύνολο των πολιτών ενός μεγάλου χωριού κάνοντας λόγο για μια Γενική Συνέλευση των κατοίκων των Διλινάτων που ουδέποτε έγινε.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed