Σε απόλυτο φιάσκο εξελίχθηκε η άφιξη του Πρωθυπουργού στα Κοκύλια, η… βόλτα του στο Αργοστόλι και ο καφές που δεν ήπιε στην κεντρική πλατεία

Παραπάνω από τα μισά ενεργά στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας της Κεφαλονιάς δεν έφτασαν ποτέ ούτε στην υποδοχή του Πρωθυπουργού, ούτε στα Κοκύλια, ούτε φυσικά και στο καφέ της πλατείας για να συνομιλήσουν με τον κ. Μητσοτάκη.
Ωστόσο, πριν ξεκινήσουμε την περιήγησή μας μαζί με τον Πρωθυπουργό πρέπει να σταθούμε στο μπάχαλο που δημιουργήθηκε ακόμη πριν από την άφιξη του κ. Μητσοτάκη. Κανένα γραφείο Πρωθυπουργού και καμία ΝΟΔΕ (που έλειπε σχεδόν σύσσωμη) δεν ενημέρωσε τα ΜΜΕ για το πιο θα είναι το πρόγραμμα, κάνοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς (ντόπιους και ξένους) να προσπαθούν να μαντέψουν που θα πάει, πως θα πάει και αν θα δεχθεί μαζί του τους εκπροσώπους του Τύπου ο Πρωθυπουργός. Πέραν αυτού το 90% των ανδρών ασφαλείας του κ. Μητσοτάκη ήταν αγενείς και κάποιες φορές επιθετικοί με όλους. Έσπρωχναν λες και κλωτσούν τσουβάλια με πατάτες και σε αγριοκοίταζαν αν έκανες κάποια κίνηση έστω και με τα μάτια. Ελάχιστοι ήταν οι ευγενικοί που προσπάθησαν να μας βοηθήσουν στο έργο μας, εμάς τουλάχιστον τους εκπροσώπους του Τύπου. Μέσα στην ντάλα ήλιο και με τον ιδρώτα να τρέχει ακόμη και από τον κ. Μητσοτάκη, καταμεσίς σχεδόν του δρόμου, έγινε ενημέρωση προς τον Πρωθυπουργό για τον δρόμο Αργοστολίου-Πόρου. Λίγο αργότερα επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Αργοστολίου, όπου σε ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός, με αποτέλεσμα πάλι ο ιδρώτας να ρέει άφθονος από όσους βρέθηκαν εκεί.
Στην πορεία του από το Λιθόστρωτο προς την πλατεία μπορεί να είχε μαζί του τους γνωστούς χειροκροτητές, ωστόσο κατάφεραν να τον πλησιάσουν και άλλοι πολίτες της πόλης και να του υποβάλουν κάποιες ερωτήσεις και πολλά παράπονα, με τον Πρωθυπουργό ουσιαστικά να μην μπορεί να ανταποκριθεί πέρα από τα γνωστά χαμόγελα και την αλλαγή της κουβέντας. Για τον καφέ του επιλέχθηκε ένας πολύ στενός χώρος, όπου με το ζόρι χωρούσαν 30 άτομα και όχι μόνο δεν ήπιε τον εσπρέσο του, όχι μόνο δεν έκατσε πέντε λεπτά να κουβεντιάσει, αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει αμέσως, αφού γινόταν πανικός και τα σπρωξίματα ήταν τόσα που από καθαρή τύχη δεν είχαμε ατύχημα. Σε όλη αυτή την διαδρομή, από τον Άγιο Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο μέχρι την πλατεία, ακολουθούσαν τον Πρωθυπουργό οι γνωστοί κλακαδόροι και σαν «γύφτικο σκεπάρνι» ο Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Καππάτος. Υπήρξαν ακόμη κάποιοι… περίεργοι που δεν ψήφιζαν ποτέ Νέα Δημοκρατία, αλλά τώρα την αγάπησαν, ενώ δεν βρέθηκε δίπλα του ούτε ένας από τον ΝΟΔΕ και ούτε ένας από την Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Αργοστολίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed