Υπό την… σκέπη του Αγίου Γερασίμου πάρθηκαν πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον μας μεταξύ ζελέ και ελληνικού καφέ από τους άρχοντες του τόπου μας

Η παράδοση επέστρεψε μετά από δύο χρόνια και επέστρεψε για τα καλά, αφού μετά την Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου κλήρος και πολιτικοί συνευρέθηκαν στο Ηγουμενείο της Μονής για τον καθιερωμένο ζελέ με φρούτα και τον ελληνικό καφέ.
Αυτή τη φορά πολλά ετερόκλητα πρόσωπα συναντήθηκαν φέις του φέις και αναγκαστικά αντάλλαξαν μερικές κουβέντες, ενώ και κάποιες φωτογραφίες βγήκαν σχεδόν με το ζόρι, αφού η διάθεση δεν ήταν και η καλύτερη. Η ερώτηση είναι αν βγήκαν ειδήσεις και τι ειδήσεις ήταν αυτές. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις περισσεύουν οι φιλοφρονήσεις, αν και ψεύτικες πολλές από αυτές, ωστόσο η πολιτική έπαιξε τον ρόλο της. Ένας από τους κερδισμένους αυτής της μάζωξης ήταν ο κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης, που μίλησε με όλους για πολλά θέματα και όχι μόνο πολιτικά. Συνάντησε ξανά τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, με τον οποίο διατηρούν άριστες σχέσεις (καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Πειραιά γαρ) και γενικά έπαιξε σε πολλά επίπεδα. Νωρίς αποχώρησε χωρίς πολλά-πολλά ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Σαμούρης, χωρίς να μάθουμε ποτέ τον λόγο της… φυγής του. Άχρωμος και άοσμος ήταν ο Βουλευτής μας, που πολλές φορές τον σκουντούσε η σύζυγός του για να… ξυπνήσει και να λάβει μέρος σε μια κουβέντα ή σε μια φωτογραφία. Από κοντά και ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος, που κρατούσε με όλους τα προσχήματα, που φώναζε στον Βουλευτή να πάρει μπρος. Απαρατήρητος πέρασε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αργοστολίου, Δημήτρης Μαρτίνης, ενώ η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα ένοιωθε έξω από τα νερά της, παρά την προσπάθεια από τον Σταύρο Τραυλό.
Ο Σταύρος Σπαθής είχε βρει την ησυχία του απολαμβάνοντας τον καφέ του, μέχρι που του την… έπεσαν ο Βουλευτής και ο Αντιδήμαρχος Σάμης, Σπύρος Σπαθής για φωτογραφία. Αθόρυβα κινήθηκαν οι δύο Γαλιατσάτοι, ο Θόδωρος και ο Σπύρος, ωστόσο φάνηκε να κέρδισαν εντυπώσεις. Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ασχολούνταν συνέχεια με το τηλέφωνό του, αλλά όταν έμπαινε σε κουβέντα πάντα πετούσε την καλύτερη ατάκα. Ειδικά μετά από ένα ρεσιτάλ ομιλίας του Αντιδημάρχου Σάμης, ο Θεόφιλος πέταξε την μαγική ατάκα κάνοντας τον Αντιδήμαρχο να ψάχνει… κονιάκ για να πιει: «Καλά βρε Σπύρο, μετά από όσα μας είπες δεν έχουν βάλει ακόμη τον Δήμο Σάμης στο βιβλίο Γκίνες;» Δεν ακούσαμε τη φωνή του Γιώργου Τσιλιμιδού, παρά μια στιγμή που μάλλον… έψαλε κάτι στον Αντιπεριφερειάρχη. Αυτή ήταν η εικόνα στο Ηγουμενείο που πέρασε σε όλους τους μη μυημένους, τα καλύτερα ρεπορτάζ ακολουθούν και είναι σπαρταριστά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed