Δύο ανήλικοι μαθητές διακομίσθηκαν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, μετά από ξυλοδαρμό που υπέστησαν από ομάδα Ρομά στην πλατεία Βαλλιάνου

Ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό βίας καταγράφηκε σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι, όταν ομάδα ανήλικων Ρομά επιτέθηκε σε μαθητές Γυμνασίου, με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να οδηγηθούν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολλών ανθρώπων που βρέθηκαν στο κάτω μέρος της πλατείας, ομάδα ανήλικων Ρομά περίπου δέκα ατόμων διαπληκτίστηκε με παρέα παιδιών του Γυμνασίου, έξι άτομα, που γυρνούσαν στο σπίτι τους. Δεν ξέρουμε ακόμη ποια ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει ο καβγάς, το σίγουρο όμως είναι ότι οι 16χρονοι και 17χρονοι Ρομά χτυπήσαν με λύσσα και βία τα 13χρονα και 14χρονα παιδιά του Γυμνασίου. Τραυματίστηκαν και οι έξι, ωστόσο η κατάσταση των δύο εξ αυτών ήταν πιο σοβαρή και κρίθηκε από τους ανθρώπους που έσπευσαν να χωρίσουν τον καβγά ότι πρέπει να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, μια και αιμορραγούσαν από χτυπήματα στο κεφάλι. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια περιστατικά μεταξύ ανηλίκων στο Αργοστόλι, ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ βίαια. Πρέπει να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι των ξυλοδαρμών, πρέπει επιτέλους η Αστυνομία να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, έστω και αν πρόκειται για ανήλικους, διότι με μαθηματική ακρίβεια θα συμβεί μεγάλο κακό και πολλοί τότε θα τρέχουν να κρυφτούν για την αδράνεια που έχουν επιδείξει όλο αυτόν τον καιρό. Ας ελπίσουμε οι δύο μαθητές να έχουν κάτι ελαφρύ και να γυρίσουν γρήγορα στο σπίτι τους και το σχολείο τους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed