Επιμνημόσυνη Δέηση στην Μητρόπολη Αργοστολίου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Νάπιερ για τους χιλιάδες Έλληνες που σκότωσαν οι Τούρκοι στη Μικρά Ασία

Επιμημόσυνη Δέηση τελέστηκε σήμερα το πρωί στην Μητρόπολη Αργοστολίου χοροστατούντος του π. Σπυρίδωνος Πετεινάτου για τα χιλιάδες θύματα που προκάλεσαν οι Τούρκοι στη Μικρά Ασία, όπου φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια.
Δεν τιμήθηκε όπως θα έπρεπε η σημερινή μαύρη επέτειος για τον Ελληνισμό τόσο από τον κόσμο όσο και από τις πολιτικές αρχές του τόπου. Στη Μητρόπολη έδωσαν το παρόν η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, Νικόλας Βαλλιανάτος. Από τα σώματα ασφαλείας κανένας επικεφαλής δεν βρέθηκε εκεί, αφού όλοι έστειλαν αντιπροσώπους (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική). Ακολούθησε δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Νάπιερ, όπου βρέθηκαν εκεί και κατάθεσαν στεφάνι η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή και ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Κρητικός. Πολύ υποτονικά πράγματα ίσως στην πιο μαύρη επέτειο της ιστορίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές όλων εκείνων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους και τους συμμάχους τους σχεδόν ξεχασμένοι και παρατημένοι από την μητέρα Ελλάδα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed