Αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από απόψε το βράδυ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, κλειστά τα σχολεία αύριο Παρασκευή μέχρι τις 10:00 το πρωί

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με προβλέψεις της Ε.Μ.Υ., από τις βραδυνές ώρες σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας & Ιθάκης, με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.
Κατά το ως άνω χρονικό διάστημα και εφόσον οι συνθήκες μετακίνησης είναι δυσμενείς, παρακαλούμε θερμά τους κατοίκους των νησιών μας, να περιορίσουν τις κινήσεις με τα οχήματα τους, στον απόλυτο αναγκαίο βαθμό. Επιπλέον ως ώρα προσέλευσης στις σχολικές μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης ορίζεται η 10:00 π.μ., καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις τις Ε.Μ.Υ. μετά την ώρα αυτή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στο πλαίσιο αυτό θα προσαρμοστούν αναλόγως και οι μεταφορές των μαθητών προς στις σχολικές μονάδες.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
α. Όπου χείμαρροι περνούν μέσα από οικισμούς, να απομακρυνθούν οχήματα από δρόμους δίπλα σε αυτά. Αν υπάρχουν υπερήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες που διαμένουν σε υπόγεια ή ευπαθή ισόγεια να μετακινηθούν σε υπερκείμενους ορόφους ή σε άλλα σπίτια.
β. Προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις ή σε σημεία που υπερχειλίζουν τα νερά χειμάρρων στο οδικό δίκτυο.
γ. Οι επιχειρήσεις να ασφαλίσουν ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα σε υπαίθριους χώρους.
δ. Οι πολίτες να αποφεύγουν ψηλά σημεία στο ύπαιθρο κάτω από δέντρα ή μεταλλικές κατασκευές όπως πυλώνες φωτισμού κ.λ.π για κινδύνους από πτώση κεραυνών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Σταύρος Π. Τραυλός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed