Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από αύριο Δευτέρα

Παρά το μικρό «διάλειμμα» από την κακοκαιρία που διανύουμε αυτές τις μέρες, ο καιρός αναμένεται να πραγματοποιήσει μια στροφή 180 μοιρών από τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να δίνουν τη θέση τους στο τσουχτερό κρύο.
Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα και την άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά πάνω από τις συνήθεις για την εποχή. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η άνοδος της θερμοκρασίας κορυφώθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ενώ σήμερα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη Νότια Ελλάδα, αλλά θα αρχίσουν να υποχωρούν στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή και τη Δευτέρα
ΔΕΥΤΕΡΑ
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανώς από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα, η οποία στην ανατολική Ελλάδα θα είναι αισθητή.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed