Ενωμένες παρουσιάζονται οι Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ιονίων Νήσων, «χωρίς τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο ως επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ οι εκλογές θα χαθούν στην Περιφέρεια»

Υπάρχει έντονη φημολογία τον τελευταίο καιρό αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι έχει να κάνει με τις Περιφερειακές Εκλογές στα Ιόνια Νησιά, με κεντρικό πρόσωπο τον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Θεόδωρο Γαλιατσάτο.
Η φημολογία, που προέρχεται κυρίως από τα δημοσιογραφικά, αλλά και πολιτικά γραφεία στην Κέρκυρα, αναφέρει ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην δώσει το χρήσμα του κόμματός του στον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και πρώην Περιφερειάρχη, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, κάτι που είχε κάνει τόσο το 2014 όσο και το 2019. Ωστόσο, η φημολογία αυτή μοιάζει να είναι περισσότερο «ράδιο αρβύλα» και όχι αληθινή είδηση, αφού τόσο με άρθρα, αλλά και εμφανίσεις τους σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς οι Γραμματείς των Τοπικών Οργανώσεων των τεσσάρων νησιών έχουν πει ξεκάθαρα πως μόνο ο κ. Γαλιατσάτος ως επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ μπορεί να κερδίσει την Περιφέρειά μας, με τον εκπρόσωπο της Κέρκυρας να μιλάει ακόμη και για παραίτηση σε περίπτωση που ο κ. Γαλιατσάτος δεν ηγηθεί. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες φωνές, λίγες είναι η αλήθεια, εντός του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει αλλαγή προσώπου στον συνδυασμό που θα υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα έχουν ακουστεί και κάποια ονόματα κυρίως από την Κέρκυρα.
Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος προχωράει και στήνει έναν συνδυασμό με αρκετούς νέους ανθρώπους, γνωστούς στην κοινωνία των νησιών μας, ενώ έχει αφήσει να εννοηθεί πως χαίρει της άκρας υποστήριξης του Αλέξη Τσίπρα, παρά τους κάποιους… καλοθελητές που εμφανίζονται στον πρώην Πρωθυπουργό και κάνουν λόγο για αλλαγή προσώπου ως επικεφαλής, ανάμεσα σε αυτούς και Κεφαλλονίτες και μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αναλογιστούμε ότι παρά τα όποια λάθη της διακυβέρνησης της ΑΝΑΣΑ και του γενικού αρνητικού κλίματος που υπήρχε για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, η παράταξη του Θεόδωρου Γαλιατσάτου τότε χτύπησε στα ίσια την «φρέσκια» υποψήφια και προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ρόδη Κράτσα. Ο ίδιος ο κ. Γαλιατσάτος δεν θέλησε να σχολιάσει δημοσίως την παραπάνω φημολογία περί απομακρύνσεώς του, αλλά μας τόνισε πως προχωράει κανονικά στο «στήσιμο» του συνδυασμού του που θα φέρει και πάλι την ΑΝΑΣΑ στην διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed