Νίκος Παυλάτος: «Αγαπητέ Γεράσιμε Βεργωτή όσες κλειδαριές και να αλλάξεις δεν μπορείς να κρύψεις τους πνευματικούς και κτηριακούς βανδαλισμούς που έχει υποστεί η Φιλαρμονική»

Αγαπητέ Πρόεδρε Γεράσιμε Βεργωτή είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι επανέρχεσε με επιστολές στο όνομα της Φ.Σ.Κ στοχοποιόντας ανθρώπους και παρουσιάζεσε ως αναγεννητής του χώρου.
Αγαπητέ Γεράσιμε Βεργωτή πολλές αλλαγές αναφέρεις καίριες θέσεις στην Φ.Σ.Κ αναφέρεις στην επιστολή σου. ΑΛΛΑΓΕΣ Η ΕΚΤΡΟΠΕΣ;
Αγαπητέ Γεράσιμε Βεργωτή οι αλλαγές που αναφέρεις ήταν παραιτήσεις-εκδηώξεις-διαγραφές μελών τις Φ.Σ.Κ μην μπορώντας να ανεχτούν αυτά που συμβαίνουν στο χώρο και βεβαίως το δυσβάστακτο κόστος των 120 ευρώ ετησίως τον χρόνο συνδρομής που έχεις επιβάλει εσύ και πλειοψηφία σου, ποσό που πηγαίνει αποκλειστικά στην (μπάντα) που για πέμπτο συνεχές χρόνο είναι άφαντη. Περίπου έχει στοιχίσει μέχρι τώρα 200.000 ευρώ.
Παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. τεσσάρων μέσα σε 2,5 χρόνια μεταξύ αυτών ο αγαπητός Γεράσιμος Δανάλης ψυχικό τοπίο της Φ.Σ.Κ που για 25 έτη πρόσφερε τις υπηρεσίες του μέσα από το Δ.Σ. της Φ.Σ.Κ.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ καθηγητών βιολιού – κιθάρας και παλαιότερα άλλων βασικών οργάνων φλάουτο – κρουστά και η επί 32 χρόνια καλλιτεχνική διευθύντρια.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ που έχουν εσένα επίκεντρο για τις οδυνηρές για τον χώρο ενέργειες συμπεριφορές και αποφάσεις σου.
Πώς πορεύεται σήμερα η Φ.Σ.Κ με μια διορισμένη διοίκηση και ένα σώμα Γ.Σ ειδικού σκοπού. Απαξίωσες μουσικούς με προσόντα, ικανότητες και ενθουσιασμό με ταπεινωτικό και απαράδεκτο τρόπο που προσφέρθηκαν να καλύψουν την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και που εκτέθηκαν μέσα από πανελλήνια δημόσια προκήρυξη με χρονοδιάγραμμα και προϋποθέσεις, αντί αυτού διόρισες ως αυτοκράτωρ καλλιτεχνικό διευθυντή.
Αγαπητέ Γεράσιμε Βεργωτή εάν δεν έχεις ενσυναίσθηση γιατί έχεις προκαλέσει στον χώρο, τουλάχιστον μην προκαλείς. Τα γνωρίζει αυτά ο καλλιτεχνικός διευθυντής; Ας ζητήσει το βιογραφικό του Αρχιμουσικού με αυτό που έχει τοποθετηθεί στο χώρο ως προσόντα και ίσως ανησυχήσει, εάν δεν έχει ανησυχήσει με αυτό που αντίκρισε ως (μπάντα) μετά από 5 χρόνια. Και όπως πολύ σωστά αναφέρει στην επιστολή του ο άξιος εμπνευσμένος, μουσικάνθρωπος ονειρευτής κ. Φίλιππος Τσαλαχούρης καλλιτεχνικός διευθυντής ότι η μουσική είναι όπλο κατά της ασχήμιας που μας περιβάλλει, που συμφωνώ και που αυτή είναι και η δικιά μου αγωνία και ανησυχία διότι: Η ασχήμια είναι η κυρίαρχη δύναμη σήμερα στο χώρο της Φ.Σ.Κ και που δυστυχώς ποτίζεται συνειδητά.
Μουσική – Πολιτισμός σημαίνουν συνάντηση αισθημάτων και συναισθημάτων σε δημόσιο χώρο, συλειτουργούν συγκίνηση – αγάπη που δυστυχώς απουσιάζουν από το χώρο της Φ.Σ.Κ τα τελευταία χρόνια όπως απουσιάζουν παντελώς η ενότητα – η συνοχή – το όραμα – η έμπνευση – το σχέδιο και κυρίως η Δημοκρατία και χωρίς Δημοκρατία δεν μπορεί να παραχθεί Πολιτισμός.
Αγαπητέ Γεράσιμε Βεργωτή ότι σε ενοχλούσε σε ενοχλεί, ενοχλεί το σύστημα σου έχει αυτή την τύχη παρατήσεις – εκδιώξεις. Ο κορονοιός ήταν ωφέλιμος για να κρυφτεί η γύμνια του χώρου, η συνειδητή απαξίωση και αποστελέχωση του Ωδείου, μέχρι και σήμερα δεν διδάσκεται φλάουτο όπως και άλλα βασικά όργανα η άφαντη χρυσοπληρωμένη (μπάντα) η κατάρρευση του κτιρίου 6 χρόνια τώρα δεν έχει μπει ούτε καρφί, παρά της δεσμεύσεις πριν 6 χρόνια στην γενική συνέλευση ότι δεν θα περιμένεις κανένα ΕΣΠΑ και από αύριο θα επισκευάσεις τις τουαλέτες που δυστυχώς σήμερα καταρρέουν μαζί με το κτήριο.
Αγαπητέ Γεράσιμε Βεργωτή πές μου κάτι που έγινε και για το οποίο θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι στα 6 χρόνια της Προεδρίας σου. Έχεις αναλογιστεί τι παρέλαβες και τι θα παραδώσεις; Το γνωρίζει όλα αυτά ο αξιότιμος καλλιτεχνικός διευθυντής Φίλιππος Τσαλαχούρης;
Αγαπητέ Γεράσιμε Βεργωτή ακόμα και τον επίτιμο Πρόεδρο που σε αυτόν οφείλεται η αναγέννηση και ανασυγκρότηση και εντέλει η ύπαρξη του χώρου πνευματική και κτιριακή με τον τρόπο σου τον έχεις αποτρέψει όχι μόνο να μετέχει, αλλά ούτε να περνά από το χώρο.
Αγαπητέ Γεράσιμε Βεργωτή η αγωνία και η ανάγκη μας να απευθυνθούμε τότε με επιστολές σε οργανισμούς ο Γεράσιμος Δανάλης και Νίκος Παυλάτος τότε μέλη του Δ.Σ για την εξεύρεση πόρων για την αποκατάσταση του κτιρίου από της σοβαρές φθορές του, θα σε παρακαλούσα να μην λοιδορούντε.
Αγαπητέ Γεράσιμε Βεργωτή όσες κλειδαριές και να αλλάξεις δεν μπορείς να κρύψεις τους πνευματικούς και κτηριακούς βανδαλισμούς που έχει υποστεί η Φ.Σ.Κ.
Τέλος ανησυχώ ενεργά για το συλλογικό μας τραύμα την Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας τραύμα που επιδεινώνεται καθημερινά. Θα ήθελα να σε καλέσω έστω την τελευταία στιγμή να λειτουργήσεις ως ευεργέτης.
Παραιτήσου τώρα δίνοντας ανάσες στην Φ.Σ.Κ που κινδυνεύει.
Είμαι όρθιος είμαι στο φως.

Παυλάτος Νίκος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed