Φαντασμαγορική, με πολλές βραβεύσεις και αρκετά παρατράγουδα ήταν η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Αργοστολίου στο Θέατρο

Μια από τις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Δημοτικό Θέατρο, όπου ο Δήμος Αργοστολίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία πολύ κόσμου, επισήμων, αλλά και με χτυπητές απουσίες.
Το Δημοτικό Θέατρο γέμισε από κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει την εκδήλωση, αφού τα δύο προηγούμενα χρόνια της πανδημίας τέτοιες καταστάσεις δεν υπήρχαν. Από οργανωτικής πλευράς τα πάντα εξελίχθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα, αν και κάποια στιγμή η εκδήλωση φάνηκε να… κρεμάει και ο κόσμος να δυσανασχετεί. Η αρχή της ήταν εντυπωσιακή, αφού άνοιξε με την είσοδο των κανταδόρων (Ανδρική Χορωδία) του Αργοστολίου στην αίθουσα. Από το βήμα πέρασε κόσμος και κοσμάκης, με τον Δήμαρχο Αργοστολίου να είναι ο βασικός ομιλητής, ενώ πολύ χρόνο πήρε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος, ο οποίος βραβεύθηκε από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο για το έργο που έχει προσφέρει τα οκτώ περίπου χρόνια που βρίσκεται ως επικεφαλής της εκκλησίας της Κεφαλονιάς. Ο Δήμαρχος βράβευσε ακόμη τις τέσσερες Εθελοντικές Ομάδες (Λειβαθούς, Εικοσιμίας, Ελειού-Πρόννων και Αργοστολίου) μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το έργο που επιτελούν σε κάθε δύσκολη στιγμή (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.) βοηθώντας εθελοντικά και πολλές φορές χωρίς τα κατάλληλα μέσα τους δημότες.
Την πίτα έκοψε ο Μητροπολίτης μας παρουσία και άλλων ιερέων, ενώ από το βήμα για χαιρετισμό πέρασαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, εκτός του Αλέξανδρου Παρίση, με τους Συμβούλους της Ισχυρής Κεφαλονιάς να απέχουν όλοι από την διαδικασία. Αντίθετα, πολυμελής ήταν η παρουσία του συνδυασμού του Νίκου Ανουσάκη, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ήταν ο μόνος που μίλησε για ενότητα και έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για την πολύ πετυχημένη αυτή εκδήλωση. Σχεδόν το ίδιο μήκος κύματος ήταν όλοι οι ομιλητές, εκτός από τον Βουλευτή του νομού μας, Παναγή Καππάτο, ο οποίος μίλησε μόνο πολιτικά κάνοντας για ακόμη μια φορά μνεία στο επιτυχημένο (;) έργο της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την Περιφέρεια χαιρετισμό έστειλε η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, ο Σταύρος Τραυλός απουσίαζε στην Αθήνα, ενώ από την αντιπολίτευση μίλησαν ο Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Δημήτρης Σπανός. Η εκδήλωση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, όπου η Φιλαρμονική του Δήμου «Διονύσης Λαυράγκας» και η Γυναικεία Χορωδία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πλημμυρίζοντας με νότες την αίθουσα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed