Η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της ∆ΙΑΔΕΥΑΚ εκθέτει ανεπανόρθωτα, ακόμη μια φορά, τη δημοτική αρχή Μιχαλάτου

Η ΔΙΑΔΕΥΑΚ, έχοντας ως αντικείμενο την ύδρευση και την αποχέτευση των πόλεων και οικισμών του νησιού μας, έχει ανάγκη από καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό σε κάθε επίπεδο, για τη διατήρηση της απρόσκοπτης λειτουργίας των δικτύων, τη συντήρηση και επέκτασή τους.
Γι’ αυτό το λόγο, σε επίπεδο διεύθυνσης θα προκρίναμε έναν επιστήμονα με τεχνική κατάρτιση μηχανικού, ο οποίος θα μπορεί να προσφέρει στη μελέτη και επίβλεψη έργων και να δίνει τις τεχνικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη και βελτίωση των δικτύων. Υπέρ της θέσης μας συνηγορεί η -κατά γενική ομολογία- επιτυχημένη θητεία του προηγούμενου διευθυντή της επιχείρησης, του μηχανολόγου μηχανικού Γ. Γασπαρινάτου. Πέραν αυτού όμως, θεωρούμε πως η διοίκηση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να επικοινωνήσει την προκήρυξη της θέσης προς τους επιστήμονες του τόπου μας, ασχέτως ειδικότητας. Δεν ενημέρωσε για παράδειγμα το Τεχνικό Επιμελητήριο ώστε να κοινοποιήσει την προκήρυξη της θέσης σε όλους τους μηχανικούς της Κεφαλονιάς. Δεν την προέβαλε στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα, τουλάχιστον όχι με τον ίδιο ζήλο που προβάλλεται το όποιο έργο της δημοτικής άρχής, όπως για παράδειγμα η υπογραφή της σύμβασης για το Μουσείο Σκλάβου.
Αντιθέτως, η δημοτική αρχή επέλεξε τη σιωπηρή μέθοδο της κατ’ ελάχιστον απαιτούμενης δημοσιότητας, ώστε να παραμείνει η προκήρυξη στην αφάνεια και να δώσει τον απαιτούμενο χώρο για να προσληφθεί ο υποψήφιος για τον οποίον όπως φαίνεται τελικά έγινε όλη αυτή η διαδικασία. Προφανώς δεν υπάρχει καμία απολύτως προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Γ. Σιμωτά, τον οποίο εκτιμούμε και σεβόμαστε. Η τοποθέτησή μας κατατίθεται ως απόρροια των θέσεών μας και μόνο. Όμως μια δεύτερη υποψηφιότητα, ενός ανθρώπου που φέρεται να έχει περισσότερα τυπικά προσόντα από τον εκλεκτό υποψήφιο της δημοτικής αρχής, ανέτρεψε την ανωτέρω «κατά παραγγελία διαδικασία». Και ενώ η δημοτική αρχή είχε την ευκαιρία να πράξει το δίκαιο, έρχεται η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, η εισήγηση του Προέδρου της ΔΙΑΔΕΔΥΑΚ, κου Σταύρου Σπαθή, για την πρόσληψη του υποψηφίου με τα λιγότερα τυπικά προσόντα, έναντι εκείνου με τα περισσότερα, με αστεία αιτιολόγηση.
Καταγγέλουμε τόσο τη δημοτική αρχή, όσο και τον πρόεδρο της ΔΙΑΔΕΥΑΚ για τη ακολουθούμενη διαδικασία και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις τους. Μεθοδεύσεις οι οποίες εξαϋλώνουν και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας, αξιοκρατίας και δικαίου που είχε απομείνει. Μεθοδεύσεις οι οποίες ξεσκεπάζουν τη δημοτική αρχή, καθώς ξεδιάντροπα προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των οικείων της και αποδεικνύουν πως οι πράξεις της κατευθύνονται από το πολιτικό συμφέρον και όχι με γνώμονα το καλό του τόπου.

Αλέξανδρος Παντελειός, Διονύσης Τρωϊάνος, Δημήτρης Κεκάτος
Δημοτική παράταξη “Κεφαλονιά, Νησί για Όλους”

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed