Σε μια απίστευτα μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση εξελίχθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, παρόντος του Μητροπολίτη κ.κ. Δημητρίου

Μπορεί να έχουν περάσει και πάνω από δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που το τοπικό ΠΑΣΟΚ έκανε τόσο μεγάλη συγκέντρωση και η αποψινή σίγουρα θα φέρει μνήμες στους παλαιότερους ψηφοφόρους από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκοψε απόψε την πίτα της και στο ΚΑΠΙΤΟΛ γινόταν το αδιαχώρητο από στελέχη και ψηφοφόρους και κυρίως από πολλούς νέους ανθρώπους, που μπορεί να μην γαλουχήθηκαν πολιτικά με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ωστόσο πίστεψαν και πιστεύουν στο συγκεκριμένο κόμμα, ακόμη και τώρα που αυτό βρίσκεται σε εκλογικά ποσοστά του 1974. «Η πυρκαγιά ανανεώνει το δάσος και το κάνει πιο δυνατό», λένε οι ειδικοί και η πυρκαγιά αυτή συνέβη στο ΠΑΣΟΚ τα δύσκολα χρόνια για το κόμμα από το 2010 ως το 2014. Η ανανέωση όμως ξεκίνησε και όπως τόνισε και ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Λευτέρης Κρητικός, το ΠΑΣΟΚ αναγεννάται σιγά-σιγά από τις στάχτες του και σε λίγο καιρό θα είναι το μεγάλο κόμμα που θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, που με μεγάλη χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση να δώσει απόψε το παρόν. Μάλιστα, κάθισε σε όλη την διαδικασία και άκουσε προσεκτικά όλους τους ομιλητές, χωρίς να αποχωρήσει μετά την κοπή, κάτι που κάνουν συνήθως οι ιερωμένοι σε κοπή πίτας πολιτικών κομμάτων.
Ο καλεσμένος και βασικός ομιλητής της αποψινής βραδιάς ήταν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει ρίζες από το νησί μας και παρά τον άσχημο καιρό κατάφερε να φτάσει στην Κεφαλονιά και να είναι στην κοπή της πίτας. Η ομιλία του κινήθηκε στο προεκλογικό κλίμα, κάνοντας επίθεση τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο εστίασε πολλές φορές τους δύο αρχηγούς των κομμάτων αυτών, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Πολλές φορές έκανε λόγο για το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, για την καθαρή του στάση στα εθνικά θέματα όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δεν απέφυγε τουλάχιστον τρεις φορές να αναφερθεί στον ιδρυτή του Κινήματος, τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπου εισέπραξε ισάριθμες φωνές το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων. Τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ οφείλεται το γεγονός ότι η χώρα μας μπήκε στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ κράτησε τη χώρα όρθια λίγο πριν χρεωκοπήσει με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και υπήρχαν παραλείψεις, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ ήταν το μοναδικό κόμμα που πλήρωσε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004-2010.
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος δεν ξέχασε να αναφερθεί στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά (πολύ χειροκρότημα) και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που έφτιαξε ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. Ο Γραμματέας του Κινήματος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ είναι το πατριωτικό κόμμα που έχει πλήρες πρόγραμμα, μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την παρατεταμένη κρίση (ακρίβεια, ενέργεια, ανεργία) το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει στη θέση που του αξίζει. Κλείνοντας, ο κ. Σπυρόπουλος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την Ν.Ε. και τον Γραμματέα της (Λευτέρη Κρητικό), αλλά και για τους επικεφαλής των Τ.Ο. Αργοστολίου (Χρήστο Θεοδωρακάτο), Ληξουρίου (Έκτωρα Αντωνάτο) και Σάμης (Σταύρο Τουλάτο) χαρακτηρίζοντάς τους όλους ένα από τα καλύτερα κομμάτια του ΠΑΣΟΚ πανελληνίως. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, Αντιδήμαρχοι, ο πρώην Υπουργός, Αλέκος Καλαφάτης, ο πρώην Βουλευτής, Σπύρος Μοσχόπουλος, ο πρώην Νομάρχης, Διονύσης Γεωργάτος, το ιστορικό στέλεχος και πρώην Δήμαρχος Ληξουρίου, Μάκης Θεοτοκάτος, χαιρετισμό έστειλε ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, ενώ την Ν.Ε. Ζακύνθου εκπροσώπησε ο Μάνος Χαρίζης. Για την ιστορία, το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε η Εβελίνα Ζαπάντη από την Λακήθρα, που αντιστοιχούσε σε ένα συμβολικό δώρο που παρέλαβε από τον Γραμματέα της Ν.Ε. Λευτέρη Κρητικό.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed