Τιμήθηκε στα Σίσσια σήμερα η εορτή του Αγίου Ξενοφώντος, με τους π. Ξενοφώντα Ζαρκάδα και Ξενοφώντα Ευαγγελάτο να κόβουν πίτα μετά την Θ. Λειτουργία

Είναι από τις πιο σπάνιες γιορτές που υπάρχουν και μόνο οι πολύ μυημένοι περί των εκκλησιαστικών ξέρουν ότι στις 26 Ιανουαρίου εορτάζει ο Άγιος Ξενοφών, με την μνήμη του να τιμάται σήμερα στη Ιερά Μονή Σισσίων.
Δεν θα μπορούσε άλλος από τον π. Ξενοφώντα Ζαρκάδα να χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία και να ευλογήσει την αρτοκλασία, παρουσία του έτερου εορτάζοντος, του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας μας, Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία στα Σίσσια του υποψηφίου Δημάρχου Αργοστολίου, Νίκου Ανουσάκη, που ευχήθηκε και στους δύο εορτάζοντες. Τον συνόδευσε ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του, Γιώργος Καλιτσουνάκης. Το παρόν έδωσαν αρκετοί ιερείς, ακόμη και από το Ληξούρι και φίλοι και των δύο που γιόρταζαν. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε καφές και κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής και λίγο αργότερα η εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε με… τσιμπούσι που είχε από όλα τα καλά και κόψιμο της πίτας, με το φλουρί να πηγαίνει από Βαλσαμάτα μεριά. Μόνο αυτοί που απουσίαζαν έχασαν! Χρόνια Πολλά στους λίγους εορτάζοντες σήμερα και του χρόνου να είμαστε καλά.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed