Σε… μετωπική σύγκρουση φαίνεται να οδηγούνται τον Οκτώβριο Θεόφιλος Μιχαλάτος και Νίκος Ανουσάκης, το παλεύει ο Παντελειός, δεν την… παλεύει ο Παρίσης

Αρχίζει και ζεσταίνεται το πολιτικό σκηνικό στην Κεφαλονιά όχι μόνο λόγω των εθνικών εκλογών που πλησιάζουν, αλλά κυρίως και λόγω των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου που είναι πάντα πιο άμεσες και πιο… ζωντανές.
Μην ξεχνάμε πως τα ψηφοδέλτια στο Δήμο Αργοστολίου που είναι και το πιο θερμό μέτωπο, θα έχουν τουλάχιστον 120 περίπου υποψηφίους σε όλη την έκταση του Δήμου. Όπως τα πράγματα εξελίσσονται οι θεωρίες του νυν Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου πως δήθεν θα κάνει υγιεινό περίπατο στην κάλπη αποδεικνύονται τελείως «μούφα», αφού όχι μόνο υπάρχει έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια για το πρόσωπό του, αλλά πλέον είναι ολοφάνερο ότι δημιουργείται ένας οργανωμένος φορέας υποδοχής της ψήφου διαμαρτυρίας ή οργής κατά του Μιχαλάτου που δεν είναι άλλος από την παράταξη του Νίκου Ανουσάκη που δίνει την εικόνα ότι παίρνει τα πρωτεία στο χώρο της αντιπολίτευσης. Η τελευταία εκδήλωση της παράταξης Ανουσάκη απέδειξε ότι πλέον είναι μια συγκροτημένη πολιτική οντότητα με δυνατές διακλαδώσεις στην τοπική κοινωνία και στήριξη από πρόσωπα κι ομάδες που σε πρώτη φάση δεν αναμενόταν. Αυτό φυσικά δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο που αντιλαμβάνεται πως πια οι ήσυχες μέρες του Αυγούστου περάσανε κι ότι πρέπει να ιδρώσει πολύ την φανέλα του αν θέλει να ξαναβγεί Δήμαρχος.
Η λογική του «έχω χρημα και θα τους αγοράσω όλους» δεν πολυπερνάει στην τοπική κοινωνία με κάποιες ασφαλώς εξαιρέσεις που τις ξέρουν και τις βλέπουν όλοι. Μάλιστα ο Θεόφιλος Μιχαλάτος εκτός από την εμπειροπόλεμη και σκληροπυρηνική παράταξη Ανουσάκη που πλέον έχει μετατραπεί σε μεγάλο αγκάθι έχει να αντιμετωπίσει και την πλαγιοκόπηση των ψηφοφόρων του από τον Αλέξανδρο Παντελειό και την δική του πολιτική ομάδα που ναι μεν δεν κινείται στην λογική του «χαρντ ροκ» όπως ο Ανουσάκης πλην όμως του κάνει κι αυτή μεγάλη ζημιά αφού του «τρώει ανθρώπους» που θεωρητικά θα ήταν κοντά στην σημερινή δημοτική αρχή. Ο Αλέξανδρος Παντελειός έχει προνομιακή πρόσβαση στους χώρους του τοπικού ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικούς χώρους που ο Δήμαρχος Αργοστολίου θεωρούσε δικούς του, αλλά τώρα βλέπει αρκετούς, κυρίως από τους νεώτερους ψηφοφόρους να… αλληθωρίζουν προς Παντελειό μεριά. Εκεί που τα πράγματα μάλλον πάνε κατ ευχήν για τον Θεόφιλο Μιχαλατο είναι όσο αφορά την ομάδα του Αλέξανδρου Παρίση, αφού όλα δείχνουν πως οι τελευταίοι πιστοί του γερο-Γνήσιου δύσκολα θα φτιάξουν συνδυασμό, Αλλά κι αν τον φτιάξουν στον δεύτερο γύρο μανιωμένοι από το… στραπάτσο που θα έχουν υποστεί θα προσπαθήσουν να ξεσπάσουν ζητώντας εκδίκηση κατά του Ανουσάκη και της ομαδας του που τους έβαλαν στο περιθώριο.
Ο νυν Δήμαρχος Αργοστολίου ποντάρει πολύ σε αυτό το κλίμα εμφυλίου μεταξύ των παλιών πολιτικών συνεργατών (Ανουσάκη -Παρίση), αλλά στο επιτελείο Ανουσάκη θεωρούν πως αυτά είναι ευσεβείς πόθοι του Μιχαλάτου, αφού εκτιμούν πως όσοι ψηφοφόροι εγκλωβίσουν συναισθηματικά στον πρώτο γύρο με τον Παρίση, στον δεύτερο γύρο θα ψηφίσουν καθαρά αντιμιχαλατικά και θα αγνοήσουν τις παροτρύνσεις Παρίση -Κωνσταντάκη για… εκδίκηση, αφού τους δημότες δεν τους ενδιαφέρουν τα ψυχολογικά των πολιτικών παραγόντων και θα αρπάξουν την ευκαιρία να απαλλαγούν από το κύκλωμα, όπως το ονομάζουν, Μιχαλάτου. Η ουσία είναι ότι έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας μέχρι τον Οκτώβριο και ότι δεν θα προλαβαίνουμε της ειδήσεις και τα ρεπορτάζ, αφού αυτός ο χρόνος θα είναι του Δράκου που λένε κι οι Κινέζοι. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι θα προηγηθούν οι Βουλευτικές Εκλογές και πολλά μπορεί να ανατραπούν μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο και τις Δημοτικές.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed