Ολοκληρώνεται ο έλεγχος πληρωμής αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων Κτηνοτρόφων της Δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» πρόκειται να πιστωθεί η επιδότηση για τις αυτόχθονες (σπάνιες) φυλές ζώων (Πρόβατα, Αίγες, Χοίροι, Βοοειδή, Ίπποι) ευθύς μόλις ολοκληρωθούν οι διοικητικοί έλεγχοι των αιτημάτων καταβολής της στήριξης.
Αναλυτικότερα, ο διοικητικός έλεγχος διενεργείται ανά έτος δέσμευσης και πρόσκλησης (1ο έτος για την 1η πρόσκληση από 2 Απριλίου 2018 έως και 1 Απριλίου 2019 και για όλα τα επόμενα έτη μέχρι τη λήξη της πενταετούς δέσμευσης και για τη 2η πρόσκληση από 13 Μαΐου 2019 έως και 12 Μαΐου 2020 και για όλα τα επόμενα έτη μέχρι τη λήξη της πενταετούς δέσμευσης από τους αρμόδιους ελεγκτές των Κέντρων Ζωικών Γενετικών Πόρων για τη συγκεκριμένη Δράση για τις σπάνιες φυλές ζώων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της πληρωμής.
Ειδικότερα για το έτος αιτήσεων 2022 και λόγω της διεξαγωγής της εν λόγω πληρωμής, οι διοικητικοί έλεγχοι για την 1η πληρωμή θα διεξαχθούν μέσω αρχείων όπου συμπληρώνονται τα αποτελέσματα των ελέγχων, σε επίπεδο Α.Φ.Μ. και αφορούν ζωική κατηγορία, πλήθος ζώων και αντίστοιχη φυλή αποτυπώνοντας την κατάσταση της Κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου και πριν την ολοκλήρωση του έτους δεσμεύσεων της εν λόγω Δράσης.

Από τον Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed