Ανδρέας Μαρκαντωνάτος: «Θέλουμε πολίτες που θα βλέπουν ότι υπάρχει σεβασμός και αξιοκρατία και όχι πυροτεχνήματα για να κλέψουν τις ψήφους, Διονύση Μινέτο»

Πρόταση για τα κτήρια τις παραλιακής αγοράς Αργοστολίου με πλήρη αίσθηση της ευθύνης για τρεις λόγους. Παλιά κτήρια με πολλά προβλήματα. Είναι επιχειρήσεις με εργαζόμενους. Είναι στο κέντρο τής παραλιακής, άρα είναι μέρος που επηρεάζει όλους.
Και αφού ξεκάθαρα κατανοώ ότι τα κτήρια έχουν πάμπολα προβλήματα, αφού η υγρασία της θάλασσας είχε δημιουργήσει διάβρωση στις κολόνες, αλλά και λόγω των σεισμών που από το 1955 που είναι το κτίριο και ολόκληρη η σειρά είχε υποστεί. Λυπάμαι γιατί όλες οι δημοτικές αρχές είχαν αδιαφορήσει για την στατικότητα των κτιρίων. Κτίστηκαν λόγω της ανάγκης μετά τους σεισμούς του 1953, αφού έδωσαν άδεια να κτιστεί ο αιγιαλός για να εξυπηρετήσουν τους μικροπωλητές. Μετά βέβαια αγοράστηκαν από κάποιους εμπόρους.
Πρόταση:
Πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο για το κοινό συμφέρον, για την οικονομική ζωή της πόλης, για την ασφάλεια των εργαζομένων και τους πολίτες της Κεφαλονιάς, για την ομορφιά της περιοχής, για τους πολίτες του Αργοστολίου, για τούς τουρίστες κ.τ.λ. Ξέρω φίλε Διονύση Μινέτο τα παραπάνω είναι λέξεις άγνωστες για την πλειοψηφία του συνδυασμού σας. Πρέπει και δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου, για να γίνει επισκευή των κτιρίων με παραδοσιακή όψη. Και εννοώ εμφάνιση όσο είναι δυνατόν προτού 1953. Και άρα θα είναι ευχαριστημένοι και οι πολίτες του Αργοστολίου και οι εργαζόμενοι να έχουν τη δουλειά τους και οι τουρίστες όπως θα έπρεπε να ξέρεις τους ενθουσιάζουν τέτοιες συνοικίες. Με ένα τέτοιο πλάνο έχεις κοινωνική συνοχή. Βέβαια υπάρχουν και κάποια ανυπέρβλητα προβλήματα π.χ. τα μόνα κτίσματα που πρέπει να γκρεμίσουμε είναι τα δύο καταστήματα δίπλα στο βενζινάδικο του κ. Αναστασιάδη, δίπλα του… ξέρεις εσύ. Θα έχουμε πολίτες πού θα βλέπουν ότι υπάρχει σεβασμός και αξιοκρατία και όχι πυροτεχνήματα για να κλέψουν τις ψήφους κ. Μινέτο. Και προτού αρχίσεις κάνα live σε κάνα ψητοπωλείο, έχω να πω στους πολίτες ότι ο σχεδιασμός συντήρηση-επισκευή γίνεται άνετα σε έξι μήνες. Η κατασκευή ανά τρία καταστήματα άνετα με την σημερινή τεχνολογία εντός δύο μηνών.
Υ.Γ.: Όπως ίσως να έχεις καταλάβει έχεις πέσει σε πολιτικό βάλτο, άρα πιθανόν οι προσπάθειες να σε απεγκλωβίσει κάποιος να έχει ολέθριες συνέπειες. Καλή συνέχεια…

Ανδρέας Μαρκαντωνάτος
Στέλεχος του συνδυασμού Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και Μέλλον με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed