Παρουσία των τριών υποψηφίων Βουλευτών, μέσα σε συναισθηματική φόρτιση και μεγάλη αισιοδοξία πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη σύγκλιση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Η ημέρα ίσως και να μην ήταν η ενδεδειγμένη, αφού πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Κεφαλονιάς απουσίαζαν από το νησί λόγω του Πάσχα, ωστόσο η χθεσινή διευρυμένη σύγκλιση της Νομαρχιακής Επιτροπής στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία.
Παρόντες ήταν οι τρεις υποψήφιοι Βουλευτές του Κινήματος σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, Λευτέρης Κρητικός, Σταύρος Τουλάτος και Γεωργία Καππάτου, αλλά και παλαιότερα στελέχη που στο παρελθόν έχουν περάσει από κυβερνητικές σχέσεις είτε στην γενική πολιτική σκηνή είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό που έκανε εντύπωση σε όλους ήταν η σύμπνοια και η αισιοδοξία ότι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας θα πάει πολύ καλύτερα από ότι οι περισσότεροι υπολογίζουν. Την κουβέντα άνοιξε ο Λευτέρης Κρητικός που έδωσε το στίγμα αυτών των εκλογών και φυσικά επιτέθηκε τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στα πολλά που είπε ξεχώρισαν τα παρακάτω: «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό, αφού στον κόσμο κυριαρχεί η απογοήτευση για τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την τελευταία δεκαετία τη χώρα. Από τη μία ο αυταρχικός Μητσοτάκης και από την άλλη ο… κολωτούμπας Τσίπρας. Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει νέο πολιτικό ήθος με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην προεδρία, που παρά την πίεση που δέχεται, έχει αποδειχθεί ο πιο σοβαρός ομιλητής αρχηγός κόμματος. Είμαι υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο. Η τοπική κοινωνία ακούει και αγκαλιάζει ξανά το ΠΑΣΟΚ. Για εμάς είναι αδιάφορο ποιος θα εκλεγεί Βουλευτής, αν δεν είμαστε εμείς οι νικητές. Εμείς δεν δουλεύουμε για funds όπως ο Παναγής Καππάτος ή δεν είμαστε αλεξιπτωτιστές όπως ο Νικόλας Φαραντούρης. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει το ποσοστό που πραγματικά του αξίζει σε αυτές τις εκλογές».

Το άγχος της Γεωργίας Καππάτου και τα δύο αδέλφια του Σταύρου Τουλάτου
Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η τοποθέτηση της Γεωργίας Καππάτου, που μας αποκάλυψε ότι και παλαιότερα θα ήθελε να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Τα κύρια σημεία της ομιλίας της ήταν: «Είναι τιμή που συμμετέχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο και η τιμή μεγαλώνει ακόμη περισσότερο όταν βλέπω απέναντί μου πολλά από τα ιστορικά στελέχη του Κινήματος που θαύμαζα στα νιάτα μου. Παράλληλα με την τιμή νοιώθω και μεγάλη ευθύνη που εμείς παραλάβαμε από τα παλιά στελέχη να συνεχίσουμε το έργο τους. Τους θέλουμε μαζί μας, πλάι μας, που με πείσμα και θέρμη παλεύουμε να μεγαλώσουμε ξανά την παράταξη». Από την πλευρά του ο Σταύρος Τουλάτος μίλησε για μια νέα επανάσταση και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή την στιγμή το ηθικό πλεονέκτημα. Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να γίνει πάλι μια επανάσταση, όπως αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ το 1981 και άλλαξε τη χώρα. Που άλλαξε την Υγεία, που άλλαξε την Παιδεία, που ένωσε όλους τους Έλληνες. Οδηγοί μας σε αυτή τη μάχη που έρχεται πρέπει να είναι οο αείμνηστοι Αντώνης Τρίτσης και Γεράσιμος Αρσένης. Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ υπάρχει αγάπη και σύμπνοια, εδώ δεν χωρούν οι ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις, όπως συμβαίνει σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι τοπικοί τους υποψήφιοι άλλοι για Λειβαθώ τραβούν και άλλοι για την Έρυσσο, χωρίς να ανταλλάσσουν καλημέρα μεταξύ τους. Εμείς θα είμαστε εδώ και την επόμενη ημέρα των εκλογών. Στη διάρκεια του προεκλογικού αυτού αγώνα απέκτησα δύο νέα αδέλφια, την Γεωργία Καππάτου και τον Λευτέρη Κρητικό».

Τα ιστορικά στελέχη πήραν τον λόγο και άπαντες σιώπησαν για να τους ακούσουν
Πολύ σημαντική χθες ήταν η ενότητα στην οποία τα παλιά και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πήραν τον λόγο και εξέφρασαν την άποψή τους, αλλά έδωσαν και τις συμβουλές τους στους τρεις υποψήφιους Βουλευτές. «Δεν πρέπει να μιλάμε πολύ εμείς οι παλιοί», τόνισε ο Αλέκος Καλαφάτης και συνέχισε: «Πρέπει τα νέα παιδιά να βγουν μπροστά με τα όποια λάθη τους που θα διορθώνουν στην πορεία. Πρέπει να μείνετε προσγειωμένοι και να εκμεταλλευτείτε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, που είναι οι καλύτερες και να τις επικοινωνήσετε στον κόσμο». Ο Σπύρος Μοσχόπουλος έκανε λόγο για τις τρεις δεξαμενές ψηφοφόρων που πρέπει να επικεντρωθεί το ΠΑΣΟΚ. Αυτούς που δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, τους νέους ψηφοφόρους και σε αυτούς που κάποια στιγμή έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ψάχνουν διαύλους για να γυρίσουν πίσω. Τόνισε επίσης ότι οι τρεις υποψήφιοι πρέπει να μείνουν ενωμένοι μέχρι το τέλος, χωρίς ανταγωνισμούς και με ομοθυμία μεταξύ τους. Ο Διονύσης Μαρκάτος ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταγράψει ένα ποσοστό τουλάχιστον στο 14% για να παίξει ρόλο στις εξελίξεις και για να μην υπάρχει κίνδυνος συρρίκνωσης στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου». Ο Μάκης Θεοτοκάτος ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τα λάθη όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα από τη γέννηση του ελληνικού κράτους. Πλήρωσε ακριβά, ο λαός το καταδίκασε, αλλά πρέπει να βγούμε πάλι στο λαό και να του θυμίσουμε και τα καλά του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα ξαναγεννιέται, ωστόσο λυπάμαι που δεν βλέπω συντρόφους απόψε εδώ που θα έπρεπε κανονικά να είναι». Ο Ορέστης Καππάτος έκανε λόγο για προσπάθεια συρρίκνωσης του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ και όχι το αντίθετο, ενώ ο Δημήτρης Κεκκάτος τόνισε ότι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ έχει εσωστρέφεια που πρέπει να εξαφανιστεί. Ο Διονύσης Γεωργάτος προέτρεψε τους υποψηφίους να κάνουν σημαία στις ομιλίες και τοποθετήσεις τους 5-6 θέματα που αφορούν αποκλειστικά την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Διονύσης Αραβαντινός που συμπλήρωσε: «Κουβαλάτε μια πλούσια κληρονομιά μαζί σας, πρέπει να την σηκώσετε στους ώμους σας και να προχωρήσετε με ομοθυμία και χωρίς ανταγωνισμούς προς την αναγέννηση του Κινήματος».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed