Το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου με πέντε μαθητές πήγε στην Πορτογαλία με το πρόγραμμα ERASMUS+ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με θέμα την ανακύκλωση

Την εβδομάδα 5-11/2/2023 οι μαθητές της Β και της Γ τάξης του σχολείου μας Κωνσταντίνα Βινιέρη, Αγγελική Κωστοπούλου, Μαρίζα Μαντά, Δημήτρης Στρόλογκας και Ρεγγίνα Ποταμιάνου, με την συνοδεία των καθηγητών του Σχολείου μας κου Παναγιώτη Πασλή και κας Ηλιάνας Τσαουσίδου επισκέφτηκαν το σχολείο “Agupamento da Escolas de Santa Maria da Feira” στην πόλη Santa Maria da Feira, στην περιοχή του Πόρτο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ “Too Good to go” με θέμα την ανακύκλωση.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Πρόγραμμα ERASMUS+”. Εκτός από τους μαθητές του σχολείου μας και του πορτογαλικού σχολείου συμμετείχαν ακόμα μαθητές και καθηγητές από την Τουρκία. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές μας επισκέφθηκαν το σχολείο υποδοχής και στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αξιοθέατα ιστορικής σημασίας και φυσικής ομορφιάς. Τις μαθητικές ομάδες του προγράμματος υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Santa Maria da Feira , τα παιδιά έκαναν δραστηριότητες στο σχολείο , γνώρισαν την τοπική κουλτούρα – ιδιαιτέρως την πορτογαλική κουζίνα- και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την καθημερινότητα της περιοχής φιλοξενούμενοι σε οικογένειες.

Εντυπώσεις μαθητών
Κωνσταντίνα Βινιέρη: Είμαι η Κωνσταντίνα Βινιέρη από το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου. Όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Πορτογαλία μέσω Erasmus πέρασα πολύ ωραία. Ακόμη μου έμειναν αξέχαστες αναμνήσεις από εκεί, διότι έκανα πολλούς φίλους και έμαθα πολλά καινούρια πράγματα για την πορτογαλική κουλτούρα τα οποία τα βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα! Τέλος, ελπίζω να επισκεφθώ την Πορτογαλία όσο το δυνατόν γρηγορότερα!
Αγγελική Κωστοπούλου: Η εμπειρία μου από το ταξίδι μου στην Πορτογαλία ήταν υπέροχη. Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η επίσκεψη μας στο κάστρο της Santa Maria da Feira και η επίσκεψη στην πόλη του Porto. Το κάστρο ήταν επιβλητικό και η θέα από την κορυφή του επιβλητική. Το Porto ήταν γεμάτο με παραδοσιακά και πολύχρωμα σπίτια κάτι που μου έκανε επίσης μεγάλη εντύπωση. Η οικογένεια που με φιλοξένησε ήταν πολύ ευγενική και μ έκανε να νιώσω γρήγορα άνετα. Με ξενάγησαν σε υπέροχα μέρη που δεν θα είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, αν δεν με φιλοξενούσε η συγκεκριμένη οικογένεια.
Μαρίζα Μαντά: Στην Πορτογαλία είχα μια αξέχαστη εμπειρία! Οι καθηγητές ήταν πολύ φιλόξενοι. Ακόμη, οι μαθητές ήταν πολύ ευχάριστοι και μας έκαναν να νιώσουμε άνετα. Πιστεύω πως γίναμε καλοί φίλοι. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για να τους ξαναδώ. Τέλος, το φαγητό ήταν πεντανόστιμο και τα μέρη που επισκεφθήκαμε εξαιρετικά.
Δημήτρης Στρόλογκας: Εμένα αυτό που με άρεσε περισσότερο στην Santa Maria da Feira ήταν το σχολείο των παιδιών στην πόλη τους. Επίσης πόσο φιλικοί και συμπαθητικοί ήταν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Γι’ αυτό αν είχα την επιλογή θα πήγαινα ξανά στην Πορτογαλία. Αρχικά η οικογένεια που με φιλοξένησε ήταν πολύ φιλική καθώς με φρόντισαν και με έκαναν να νιώσω σαν μέλος του σπιτιού. Παρόλα αυτά εγώ ήμουν ντροπαλός και δεν ανοίχτηκα τόσο πολύ σε αυτούς όπως αυτοί σε μένα.
Ρεγγίνα Ποταμιάνου: Το ταξίδι μου στην Πορτογαλία με το Erasmus ήταν υπέροχο. Στην πόλη που μέναμε, στην Santa Maria da Feira, ήταν πολύ όμορφα και το φαγητό , επιπλέον ήταν πολύ νόστιμο. Επίσης η πόλη ήταν πολύ όμορφη με πολλά αξιοθέατα. Τα παιδιά που γνωρίσαμε ήταν πολύ φιλόξενα και πολύ φιλικά. Ακόμα το Porto , η άλλη πόλη που επισκεφθήκαμε ήταν επίσης μια πόλη πολύ όμορφη και γραφική. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο όμως από τις δραστηριότητες που κάναμε είναι όταν επισκεφτήκαμε το σχολείο των παιδιών που γνωρίσαμε. Αυτό το ταξίδι ήταν μια υπέροχη εμπειρία την οποία θα ήθελα να ξαναζήσω.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed