Κάηκε το πελεκούδι χθες το βράδυ στον αποκριάτικο χορό των Φωκάτων, που μασκαρεμένοι έκοψαν την τελευταία πρωτοχρονιάτικη πίτα της περιόδου

Το έκαναν και αυτό τα Φωκάτα! Συνδύασαν τον ερχομό του 2023 με τις Απόκριες και χθες το βράδυ σε κέντρο των Σβορωνάτων έκοψαν την πίτα τους και μασκαρεμένοι απογείωσαν το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
Για ακόμη μια φορά ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος Συλλόγου στο νησί μας, ο Νίκος Φωκάς, κατάφερε να μας εκπλήξει θετικά με την γιορτή που διοργάνωσε ο Αθλητικός και Καλλιτεχνικός Όμιλος Φωκάτων. Παρουσία του π. Ανδρέα Σβορώνου, έκοψε την πίτα και στη συνέχεια ακολούθησε χορός, με τους… μασκαράδες και μην να ανεβάζουν στροφές και να μετατρέπουν την αίθουσα σε μια καρναβαλική παρέλαση, με το κέφι να χτυπάει κόκκινο και ο χορός να μην σταματάει μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Τα Φωκάτα απέδειξαν πάλι πως είναι η διασκέδαση, την ώρα που ο πρόεδρός τους περνούσε και κοινωνικό μήνυμα περί αιμοδοσίας, αφού προχθές οι εθελοντές αιμοδότες των Φωκάτων έφτασαν τους 100. Το φαγητό, το οποίο έφτιαξαν οι νοικοκυρές του χωριού, ήταν καταπληκτικό, ενώ μοιράστηκαν και πολλά δώρα μέσω της λαχειοφόρου αγοράς. Στην καταπληκτική αυτή γιορτή έδωσαν το παρόν ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, η Αντιδήμαρχος Λειβαθούς, Κρυσταλία Μιχαλάτου, ο αντιπρόεδρος του Γηροκομείου, Αριστοτέλης Μπατιστάτος και οι υποψήφιοι Βουλευτές, Νικόλας Φαραντούρης και Σπύρος Γαλιατσάτος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ναπολέων Μαραβέγιας από τη Νέα Δημοκρατία. Το Τριώδιο άνοιξε στα Φωκάτα, καλή Σαρακοστή σε όλους και πάντα τέτοια ή ακόμη και καλύτερα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed