Απόψε αποφασίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον του Παύλου Πολάκη

Κρίσιμη είναι η σημερινή και τελευταία ημέρα του φετινού Φεβρουαρίου για το κομματικό μέλλον του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη καθώς το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία συνέρχεται στις 17:00 με διευρυμένη σύνθεση.
Στη διευρυμένη αυτή σύνθεση αναμένεται να μετάσχουν και τα στελέχη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προκειμένου να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής με τον Βουλευτή Χανίων. Συγκεκριμένα, τα μέλη του κομματικού οργάνου καλούνται να τοποθετηθούν ως προς την εισήγηση που θα καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και το σκεπτικό που θα τη συνοδεύει, προκειμένου να παραπεμφθεί ο Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατά τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό του κόμματος. Σημειωτέον ότι η καθαίρεση του κ. Πολάκη του από Τομεάρχης Διαφάνειας και η αντικατάστασή του από τον Γιάννη Ραγκούση αφορούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη λειτουργία της, χωρίς δηλαδή να απαιτείται να «τρέξουν» ανάλογες εσωκομματικές διαδικασίες για τις αλλαγές, γεγονός που επιτάχυνε τις εξελίξεις.
Όπως όλα δείχνουν, το Εκτελεστικό Γραφείο θα κάνει αποδεκτή την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για παραπομπή του κ. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το τελευταίο παραλήρημα του βουλευτή Χανίων εναντίον δικαστικών, δημοσιογράφων και αξιωματούχων. Από κει και πέρα, η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι αυτή που θα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι με τον κ. Πολάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να βάλει τέλος στην «υπόθεση Πολάκη» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γι’ αυτό και η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη, ή ακόμα και αύριο μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Το βέβαιο είναι ότι ο Παύλος Πολάκης δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ωστόσο η Επιτροπή Δεοντολογίας θα λάβει την απόφαση για το μέλλον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Τα σενάρια είναι τέσσερα για τον Παύλο Πολάκη:
Αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
Διαγραφή από το κόμμα, που είναι και η πιο βαριά ποινή
Σύσταση
Επίπληξη
Πρέπει να σημειωθεί ότι για τα δύο πρώτα ενδεχόμενα πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία 2/3 στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να πλειοψηφήσουν 10 από τα 15 άτομα της επιτροπής.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed