Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια, αλλά με μικρή συμμετοχή του κόσμου, έγινε το πανηγύρι σήμερα στην Ιερά Μονή Θεμάτων παρουσία του Μητροπολίτη μας

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Δημητρίου και με συμμετοχή μεγάλου αριθμού ιερέων γιόρτασε σήμερα η Ιερά Μονή Θεμάτων, που όμως για πρώτη φορά συγκέντρωσε πολύ μικρό αριθμό προσκυνητών και… υποψηφίων.
Ο καιρός δεν βοήθησε, αφού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί μας γινόταν πανικός από τα αστραπόβροντα και την δυνατή βροχή. Ίσως αυτό να ώθησε τον κόσμο να μην παραβρεθεί σήμερα στα Θέματα και έτσι το πανηγύρι έγινε σχεδόν μεταξύ συγγενών και φίλων. Μόλις τελείωσε η Θεία Λειτουργία έγινε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας, όπου φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν την συνόδευσε η Φιλαρμονική της Σάμης. Το παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Σάμης, Σπύρος Σπαθής και Στέλιος Σπαθής, ο περιφερειακός σύμβουλος, Σωτήρης Κουρής, ο πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας, Παναγής Ζαφειράτος και η δημοτική σύμβουλος Αριστέα Αμίτση. Από πλευράς υποψηφίων εκεί ήταν οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης και Διονυσία Πολλάτου, η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γεωργία Καππάτου και προς το τέλος έκανε την εμφάνισή του ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ναπολέων Μαραβέγιας. Όλοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να τους χαιρετήσουν όλους. Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Σεβασμιότατος έκανε Τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Ιεροθέου Αμίτση, που πέρσι έφυγε από τη ζωή και ακολούθησε καφές στο Αρχονταρίκι της Μονής και λίγο αργότερα το καθιερωμένο εορταστικό τραπέζι.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed