Νέος «γαλάζιος» μύλος στην Κεφαλονιά, μετά τον Παναγή Καππάτο και την εκροσώπησή του σε δικαστικές υποθέσεις τραπεζών, ήρθαν και οι καταγγελίες της Βικτώριας Αλεξανδράτου

Ο κακός χαμός έχει γίνει με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Εκεί όπου η ΝΔ έρχεται αντιμέτωπη με την πολύ δυνατή ΣΥΡΙΖΑΪκη υποψηφιότητα του καθηγητή του Δίκαιου της Ενέργειας, Νικόλα Φαραντούρη, ο οποίος μοιάζει να διεκδικεί με αξιώσεις την έδρα.
Κι αυτό, σα να μην έφτανε ο σάλος που ξέσπασε το τελευταίο διάστημα με τον νυν «γαλάζιο» βουλευτή, Παναγή Καππάτο, που ομολόγησε ότι -ως εν ενεργεία βουλευτής- εκπροσώπησε επανειλημμένα τράπεζες σε δικαστικές υποθέσεις τους που διεκδικούσαν να βγάλουν στο σφυρί σπίτια δανειοληπτών. Μάλιστα, ο ίδιος όχι μόνο το παραδέχθηκε, αλλά επέλεξε ως επιχείρημα «υπεράσπισής» του ότι, τελικά, οι τράπεζες έχασαν όλες τις υποθέσεις που ανέλαβε. Ακολούθησε η επιλογή του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, Ναπολεόντος Μαραβέγια, για τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Το επιχείρημα περί διεύρυνσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «φαινόμενο Φαραντούρη» δεν φαίνεται να έπεισε τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, πυροδοτώντας εμφανή και ευρεία δυσαρέσκεια. Κι εκεί που θεωρείτο βέβαιο ότι το ψηφοδέλτιο θα συμπλήρωνε η Βικτώρια Αλεξανδράτου, υποψήφια και στις εκλογές του 2019 με τη ΝΔ, η ίδια δήλωσε ότι αποσύρει τη διαθεσιμότητά της, εν μέσω πολύ μεγάλης (και δημόσιας) προσωπικής πικρίας και καταγγελιών για φαβοριτισμό, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και παρασκηνιακά παιχνίδια εις βάρος της.
Ουσιαστικά, τα βέλη κατευθύνθηκαν ξεκάθαρα κατά του επίσημου κόμματος όπως αυτό εκφράζεται τοπικά (ΝΟΔΕ), αλλά και του νυν βουλευτή Παναγή Καππάτου, τους οποίους κατήγγειλε για εσκεμμένη καθυστέρηση ανακοίνωσης του ψηφοδελτίου, ώστε να δοθεί χρόνος να προωθήσουν τις υποψηφιότητές τους οι «αυτό-ανακηρυχθέντες» κύριοι Καππάτος και Μαραβέγιας, στερώντας παράλληλα από την ίδια κάθε πιθανότητα εκλογής. «Στις προηγούμενες εκλογές του 2019, κλήθηκα τελευταία στιγμή και ανταποκρίθηκα. Ανιδιοτελώς ήθελα να σταθώ δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε η ίδια μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κεφαλονιάς και συνέχισε: «Αλλά, δεν θα έπρεπε στη δεύτερη εκλογική μου αναμέτρηση να συμμετάσχω επί ίσοις όροις;». Η ίδια κατήγγειλε ότι, πριν ακόμη ανακοινωθεί καν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, δύο υποψήφιοι είχαν αυτό-ανακηρυχθεί: «Μάλιστα, ένας υποψήφιος από άλλο κόμμα, ούτε καν της ΝΔ, ο οποίος κινείται αυτο-ανακηρυσσόμενος και δεν κινείται μόνος του, κινείται αποκλειστικά και μόνο από τους εκπροσώπους της τοπικής ΝΟΔΕ, δηλαδή του θεσμικού φορέα της ΝΔ. Και εγώ καλούμαι να αντιμετωπίσω, ότι εγώ δεν είμαι υποψήφια, οι αυτό-ανακηρυσσόμενοι είναι υποψήφιοι και μάλιστα τους συνοδεύουν και τους πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, οι εκπρόσωποι της ΝΔ. Όχι όλους μαζί, έναν μόνο. Αυτό, εγώ δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω. Είναι σα να χειραγωγείται για άλλη μια φορά, όπως χειραγωγήθηκε εις βάρος μου στις προηγούμενες εκλογές, το εκλογικό σώμα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Είναι σα να επιβάλουν στους ψηφοφόρους, από τους τρεις υποψηφίους της ΝΔ, τον έναν. Και να τον επιβάλει ο θεσμικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος οφείλει από θέμα ήθους και εκπροσώπησης της παράταξης, να έχει και τους τρεις μαζί. Είμαι η μόνη που δεν προωθείται από κάποιον, οπότε απογοητεύομαι».
Και συνέχισε να εκτοξεύει τα βέλη της εναντίον του κ. Καππάτου, αλλά κυρίως εναντίον του -προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ- κ. Μαραβέγια: «Τα κόμματα έχουν χάσει την ταυτότητα τους. Δεν ξέρουμε πλέον, υπάρχει αριστερά, υπάρχει δεξιά, έχουν πλέον τα όρια χαθεί για το ποιος είναι σοσιαλιστής, νεοδημοκράτης ή αριστερός». «Εγώ δεν ήμουν σε άλλη παράταξη και αφού η άλλη παράταξη βούλιαξε είπα πού θα βρω μια καρέκλα εξουσίας και ας πάω από εκεί», κατέληξε η κυρία Αλεξανδράτου. Μετά από τις βαριές καταγγελίες, η πρώην πολιτευτής της ΝΔ δημοσιοποίησε μέσω επιστολής την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, «λόγω ιδιαιτέρων συνθηκών». Κατόπιν τούτου, η ΝΔ συμπλήρωσε την τρίτη θέση του ψηφοδελτίου της στη μονοεδρική Κεφαλονιάς και Ιθάκης με την Σμαράγδα Σαρδελή.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed