Ομοφωνία στην εκλογή του προεδρείου στον Δήμο Ληξουρίου, «αφωνία» από τον Γιώργο Κατσιβέλη για τους συμβούλους «φαντάσματα» που είχε στην προηγούμενη θητεία του

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι διαδικασίες για την εκλογή του προεδρείου στο δημοτικό συμβούλιο Ληξουρίου, καθώς και οι ψηφοφορίες για την εκλογή των μελών της πενταμελούς Δημοτικής Επιτροπής.
Όλα σχεδόν κύλησαν ομαλά, με τον προεδρεύοντα της ειδικής συνεδρίασης, Γαλέμπ Ντιουάνι να παραδίδει την καρέκλα του προέδρου στον Αντώνη Παρίση, που εκλέχθηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις. Επίσης ομόφωνα εκλέχθηκαν ο αντιπρόεδρος, Βαγγέλης Φαρακλός προερχόμενος από την Λαϊκή Συσπείρωση και η Τερψιχόρη Γονή ως γραμματέας προερχόμενη από τον συνδυασμό «Πάλλης Ξεκίνημα». Τόσο ο Δήμαρχος, Γιώργος Κατσιβέλης όσο και οι άλλοι δύο επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Δημήτρης Μαντζουράτος και Δημήτρης Μεσσάρης έκαναν λόγο για συνεργασία και σύνθεση απόψεων όλων των συνδυασμών, προκειμένου το συμβούλιο να λειτουργήσει προς όφελος των κατοίκων της Παλλικής. Στη συνέχεια έγιναν οι εκλογικές διαδικασίες για την δημιουργία της Δημοτικής Επιτροπής, όπου πρόεδρος, σύμφωνα με τον νόμο είναι Δήμαρχος και τα τέσσερα υπόλοιπα μέλη της αποτελούνται από δύο συμβούλους της πλειοψηφίας και δύο της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής εκλέχθηκαν οι Γάλεμπ Ντιουάνι και Δημήτρης Μαρκέτος με αναπληρωματικούς τους Χρήστο Βολτέρα και Έκτορα Αντωνάτο. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης εκλέχθηκαν οι Δημήτρης Μαντζουράτος και Δημήτρης Μεσσάρης, με αναπληρωματικούς τους Διονύση Αραβαντινό και Βαγγέλη Βαλλιάνο.
Ενώ όλα έδειχναν ότι η συνεδρίαση θα τελείωνε χωρίς προβλήματα μέσα σε κόσμια πλαίσια, τη φωτιά στο φιτίλι έβαλε ο Δημήτρης Μαντζουράτος, με τον Δήμαρχο να απαντάει στο ίδιο ύφος και τον Δημήτρη Μεσσάρη να κρατάει τις αποστάσεις και να παραμένει ο μόνος σοβαρός σεβόμενος τις ειδικές συνθήκες της συνεδρίασης. Μάλιστα ήταν ο πρώτος που… κάρφωσε τον Δήμαρχο αναφέροντάς του τα παραδείγματα των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του που δεν πατούσαν στα συμβούλια την προηγούμενη θητεία. Στο ίδιο θέμα επίθεση δέχθηκε και από τον Δημήτρη Μαντζουράτο, με έναν ακόμη γύρο αντιπαράθεσης για τα «φαντάσματα» δημοτικούς συμβούλους. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τέλος της τοποθέτησής του ανέφερε προς στον Δήμαρχο ότι «δεν θα αφήσουμε τη δημοτική αρχή σε χλωρό κλαρί, η ειρήνη που ψάχνει δεν θα την βρει από εμάς…».
Σημείωση: Αξίζει να αναφέρουμε ότι στιλιστικά έκλεψαν τις εντυπώσεις η Ελένη Λουκέρη και ο Διονύσης Αραβαντινός, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι οι σύμβουλοι που διάλεξαν λάθος ρούχα για την ειδική αυτή συνεδρίαση.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed