Γεράσιμος Δημητράτος: «Γιατί είναι απαραίτητη η μονοεδρική της Κεφαλονιάς στα μνημονιακά κόμματα που το ένα κόβει και το άλλο ράβει»

Τα υπηρετικά μνημονιακά κόμματα του ντόπιου και του αμερικανοευρωπαικού κεφαλαίου (Ν.Δ. -ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ) είναι συνεπείς υποστηρικτές των νεοαποικιακών δραστηριοτήτων τους στην ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ και το Ιόνιο. Η άποψη και η θέση των κατοίκων και ψηφοφόρων αν είναι αρνητική η’ επιφυλακτική λίαν επιεικώς, δεν λαμβάνεται υπ ‘οψιν.
Έχουμε πολλά παραδείγματα τέτοιας απαξιωτικής συμπεριφοράς και εφαρμογής κατασταλτικών μεθόδων εναντίον των κατοίκων από μνημονιακούς βουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες, στην Κεφαλονιά και τα Ιόνια νησιά τα προηγούμενα χρόνια. Σ΄αύτά τα πλαίσια πρέπει να υποστηριχθούν οι νεοαποικιακές δραστηριότητες τους στην περιοχή και αυτό θα γίνει με το να πλαισιωθούν με “ημέτερους” όλες οι μορφές διοίκησης και αυτοδιοίκησης για να υπάρχει αφωνία και υποταγή. Αναφέρομαι συνοπτικά:
Στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο
Στις διαδρομές αγωγών από το Ιόνιο, στις κατασκευές τερματικών σταθμών, στις εγκαταστάσεις διυλιστηρίων και χημικών εργοστασίων με πρώτη ύλη το αιθυλένιο.
Στη συνέχιση της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στα βουνά της Κεφαλονιάς ελέω των κατοίκων της.
Στην επερχόμενη απόδοση εκμετάλλευσης σε ιδιώτες των παραλιών από το Υπερταμείο.
Την πώληση των ΔΕΥΑ Α.Ε. σε ιδιώτες.
Την εκποίηση των λιμανιών σε εταιρείες Ιταλικών συμφερόντων (πρόσφατη η εκχώρηση του λιμένα της Ηγουμενίτσας).
Την μονοπωλιακή κατάσταση των ναυτιλιακών γραμμών δυτικής Ελλάδας και Ιονίων με την Ιταλία, σε εταιρείες Ιταλικών συμφερόντων.
Την εκχώρηση εκμετάλλευσης των απορριμμάτων σε ημέτερες οικογένειες επιχειρηματιών.
Την εκχώρηση της χρήσης των λιμενίσκων σε “αναπτυξιακές χρήσεις”.
Την απαλλοτρίωση ιδιωτικής περιουσίας από ιδιώτες για “αναπτυξιακούς” λόγους.
Η απόκτηση της βουλευτικής έδρας σε μονοεδρική περιφέρεια σημαίνει μονοπώληση εκπροσώπησης σε επίπεδο νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Τα Ιόνια νησιά έχουν την ιδιαιτερότητα των τριών μονοεδρικών και σε αυτές τις εκλογές η απόκτησή τους έχει βαρύνουσα σημασία για τα μνημονιακά κόμματα και τους σπόνσορες τους (για να μπορέσουν να υποστηρίξουν και μελλοντικά τις παραπάνω λεηλασίες). Η θητεία των βουλευτών (ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) στην περίοδο επιβολής των μνημονίων ήταν βαθιά αντιλαϊκή. Ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Τρανταχτό παράδειγμα η πρόταση μεταφοράς της ΜΕΘ του νοσοκομείου Κεφαλονιάς στο Ρίο από τον ΣΥΡΙΖΑ και η εκτέλεση από την ΝΔ εν μέσω πανδημίας.
Καλούμε του Κεφαλλονίτες τους Θιακούς, αλλά και όλους τους Επτανήσιους σε ανατροπή του σκηνικού που στήνουν για τα νησιά μας χωρίς εμάς, αρχίζοντας από τις εκλογές. Για να τιμήσουμε τους ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ και τις παρακαταθήκες τους. Για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε το περιβάλλον σαν κληρονομιά στα παιδιά μας. Για να είναι το Ιόνιο σταυροδρόμι ειρήνης, λαών και πολιτισμών και όχι αγωγών και εξεδρών άντλησης πετρελαίου των πολυεθνικών. Γιατί ΜΟΝΟ με ΡΗΞΗ με τους τραπεζίτες και τα μνημόνια υποταγής και λεηλασίας. θα ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ για τους πολίτες και οχι για τις τράπεζες. ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ.

ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ ΜΑΚΗΣ
Υποψήφιος βουλευτής ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ
ΜΕΡΑ 25 -Συνεργασία για την ΡΗΞΗ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed