Η σχέση του με τα funds, η αναφορά του σε… χασάπηδες Βουλευτές και οι μηνύσεις του κατά δημοσιογράφων στέλνουν τον Παναγή Καππάτο στα… υπόγεια και την ήττα

Οι ημέρες του Πάσχα, από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, ήταν οι καλύτερες ημέρες για τα τοπικά ΜΜΕ προκειμένου να κάνουν την δική τους έρευνα μεταξύ των ετεροδημοτών του νομού μας αναφορικά με το τι πρόκειται να ψηφίσουν στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.
Η ιστοσελίδα μας κατέγραψε πολλές απόψεις ετεροδημοτών, κυρίως στο Αργοστόλι και το Ληξούρι, ενώ πήρε… γεύση τόσο από τη Σάμη όσο και από τον Πόρο. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαξίωσε ή σχεδόν απαξίωσε το πολιτικό σκηνικό που διαδραματίζεται στα νησιά μας, αφού τα παράπονα ήταν πολλά τόσο σε γενικό όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, με το οποίο θα ασχοληθούμε σε άλλο ρεπορτάζ. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η αρνητική στάση μεγάλης μερίδας ετεροδημοτών προς το πρόσωπο του νυν Βουλευτή, Παναγή Καππάτου. Μάλιστα, ορισμένοι μας δήλωσαν ότι τον τίμησαν με την ψήφο τους το 2019 και τότε χάρηκαν που ένας βέρος Κεφαλλονίτης εκλέχθηκε στο Κοινοβούλιο, σε αντίθεση με άλλα χρόνια και άλλες εκλογές που «Μεσσίες» και «Σωτήρες» έρχονταν από την Αθήνα για να σώσουν την Κεφαλονιά. Αυτό το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην, σύμφωνα με τα όσα καταγράψαμε. Οι ψηφοφόροι του κ. Καππάτου το 2019 έχουν ήδη αποφασίσει ή είναι διατεθημένοι να το κάνουν τις προσεχείς ημέρες να μην τον ακολουθήσουν σε αυτές τις εκλογές.
Οι λόγοι είναι γνωστοί και αφορούν την εμπλοκή του νυν Βουλευτή με τα γνωστά funds, τα οποία εκπροσώπησε ο κ. Καππάτος σε δικαστικές αίθουσες, οι δηλώσεις του περί χασάπηδων Βουλευτών στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ωστόσο το κυριότερο είναι οι μηνύσεις που υπέβαλλε σε δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ αναφορικά με το επεισόδιο που έγινε παραμονές του Πάσχα στο Λιθόστρωτο στο οποίο ενεπλάκη τόσο ο ίδιος όσο και ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος, Νίκος Μάνεσης. Μάλιστα, η τελευταία του αυτή κίνηση έφερε στο προσκήνιο και τον πραγματικό του χαρακτήρα, όπως μας είπαν αρκετοί που τον γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. Ο Παναγής Καππάτος φαίνεται να πληρώνει και την γενική συμπεριφορά του απέναντι στους ίδιους του υποστηρικτές του το 2019 δημιουργώντας ρήγμα μεταξύ των Νεοδημοκρατών των νησιών μας. Από την δημοσιογραφική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ένα μικρό μέρος αυτών των ψηφοφόρων οδεύει προς τον έτερο «γαλάζιο» υποψήφιο, Ναπολέοντα Μαραβέγια, με το μεγαλύτερο κομμάτι να απομακρύνεται εντελώς από τη Νέα Δημοκρατία αναζητώντας την τύχη του σε άλλα κόμματα, κυρίως τα μικρότερα, αλλά και προς το ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να επαναπατρίζει ψηφοφόρους που το 2019 έδωσαν την ευκαιρία στον Παναγή Καππάτο. Έχουμε μπροστά μας ακόμη έναν μήνα μέχρι τις εκλογές, ωστόσο δείχνει να παγιώνεται μια κατάσταση που φέρνει τον νυν Βουλευτή και το κυβερνών κόμμα ακόμη πιο κοντά στην ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed