Απίστευτο σκηνικό σήμερα το πρωί στο Αδράκι, ο ΔΕΔΔΗΕ προσπάθησε να εισβάλει σε οικόπεδο ιδιώτη για να εγκαταστήσει κολώνες, παρά την εις βάρος του δικαστική απόφαση

Μάρτυρες ενός απίστευτου γεγονότος γίναμε σήμερα το πρωί στο Αδράκι (μετά τα Περατάτα) όταν συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ με μηχανήματα και τεχνικούς, παρουσία της διευθύντριας νομού Κεφαλληνίας, κυριολεκτικά επιχείρησε να εισβάλει σε ιδιωτικό χώρο.
Η ιστορία ξεκινάει από το μακρινό 2019 όταν ο συγκεκριμένος ιδιώτης αντέδρασε στον ΔΕΔΔΗΕ όταν και πάλι τότε επιχειρήθηκε να στηθούν κολώνες ρεύματος στην ιδιοκτησία του. Με βάση μια παλιά νομοθεσία του ελληνικού κράτος ο ΔΕΔΔΗΕ προσπάθησε να εγκαταστήσει κολώνες μεταφοράς ρεύματος στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία. Ο ιδιώτης προσέφυγε στη δικαιοσύνη και το Μονομελές Πρωτοδικείο Κεφαλονιάς τον δικαίωσε, απαγορεύοντας οποιαδήποτε εργασία στο χώρο του. Τέσσερα χρόνια μετά ο ΔΕΔΔΗΕ επανήλθε προσπαθώντας σήμερα να κάνει εργασίες εντός περιουσίας. Όμως, ο ιδιοκτήτης ήταν εκεί και απαγόρευσε την είσοδο στο συνεργείο. Έφτασε επιτόπου η διευθύντρια μαζί με αστυνομική δύναμη για να προχωρήσουν οι εργασίες ξεχνώντας την εις βάρους τους δικαστική απόφαση και επικαλούμενη τη νομοθεσία η οποία είχε κριθεί από το δικαστήριο το 2019. Μετά από κάποιες διενέξεις και ανταλλαγή επιχειρημάτων, ο καθένας από την πλευρά του, ιδιοκτήτης και διευθύντρια οδηγήθηκαν στο ΑΤ. Αργοστολίου όπου υποβλήθηκαν μηνύσεις εκατέρωθεν και οι εργασίες έληξαν πριν ακόμη αρχίσουν. Αναμένουμε πλέον τη συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες στην περίεργη αυτή ιστορία που ουσιαστικά είχε κλείσει το 2019, αλλά την άνοιξε και πάλι ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed