Μπότες και παντόφλες, δείτε τα νέα στυλ που θα σας συναρπάσουν

Σίγουρα όταν γίνεται λόγος για αγορά παπουτσιών, είτε για εμάς, είτε για κάποιον που αγαπάμε, οι μπότες και οι παντόφλες είναι δύο από τα πιο δημοφιλή είδη για τα οποία υπάρχουν αμέτρητα στυλ για να διαλέξουμε. Από χαμηλά μποτάκια, μπότες μέχρι το γόνατο, παντόφλες μοκασίνια μέχρι παντόφλες κάλτσες. Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή στυλ σε μπότες και παντόφλες, φτιαγμένα με διάφορα υλικά που κυριαρχούν στην μόδα.

Ξεκινώντας από τα μποτάκια 

Τα μποτάκια είναι ένα κλασικό στυλ που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Συνήθως φτάνουν μέχρι και πάνω από τον αστράγαλο και μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα υλικά, όπως δέρμα, σουέντ και συνθετικό δέρμα. Τα μποτάκια μπορούν υποστηρίξουν αρκετά ντυσίματα, καθιστώντας τα μια ευέλικτη επιλογή για κάθε γκαρνταρόμπα.

Μπότες μέχρι το γόνατο

Οι μπότες https://www.migato.com/el/gynaikeia/papoutsia/mpotes.html αυτές «γράφουν» από μόνες τους και προσθέτουν ένα διαφορετικό στυλ σε κάθε ντύσιμο. Συνήθως φτάνουν μέχρι το γόνατο και είναι ιδανικές για συνδυασμό με φούστες ή φορέματα ανάλογα με την περίσταση.

Μπότες Chelsea

Οι μπότες Chelsea είναι ένα κλασικό στυλ από την βικτοριανή εποχή. Διαθέτουν συνήθως χαμηλό τακούνι και ελαστικό πάνελ στο πλάι, κάτι που τις κάνει να γλιστράνε εύκολα η να ξεκολλάει το τακούνι τους. Οι μπότες Chelsea έρχονται σε ποικιλία υλικών, όπως δέρμα και σουέτ.

Combat Boots

Οι μπότες Combat έχουν στυλ κατάλληλο για κάθε περίσταση. Διαθέτουν συνήθως χοντρή σόλα, κορδόνια στο μπροστινό μέρος και διατίθενται σε μια ποικιλία υλικών, όπως δέρμα, συνθετικά υλικά, ακόμη και σε δέρμα vegan. Έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς, ιδίως σε όσους απολαμβάνουν δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία ή κατασκήνωση. Συχνά συνδυάζονται με τζιν, cargo παντελόνι και αλλά casual ρούχα.

Παντόφλες μοκασίνια

Οι παντόφλες https://www.migato.com/el/gynaikeia/papoutsia/pantofles.html μοκασίνια είναι ένα κλασικό στυλ που προσφέρεται για χαλάρωση στο σπίτι. Διαθέτουν συνήθως μαλακή σόλα και το πάνω μέρος είναι συνήθως από δέρμα ή σουέτ.

Slipper Socks – Παντόφλες κάλτσες

Είναι πολύ δημοφιλείς σε μικρούς και μεγάλους γιατί προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και ζεστασιά στο σπίτι. Έχουν το σχήμα κάλτσας με ενισχυμένο πάτο και με μαλακή βελούδινη επένδυση. Θα τις βρείτε σε διάφορα υλικά, όπως μαλλί, βελουτέ, καουτσούκ ή δέρμα.

Παντόφλες μποτάκια

Οι παντόφλες μποτάκι είναι εξαιρετικές για όσους θέλουν κάτι ανάμεσα σε παντόφλα και μπότα.  Μπορούν να καλύψουν ολόκληρο το πόδι, μέχρι πάνω από τον αστράγαλο. Διαθέτουν συνήθως μια απαλή και βελούδινη επένδυση. Οι παντόφλες μποτάκι διατίθενται σε μια ποικιλία υλικών, όπως μαλλί, καουτσουκ και δέρμα. Έχουν ενισχυμένη στη σόλα για περισσότερη αντοχή και είναι αντιολισθητικές. Συνήθως είναι ελαστικές και εφαρμόζουν ευκολά στο πόδι, αλλά υπάρχουν και άλλες με κορδόνια, φερμουάρ ή velcro. Υπάρχουν σε διάφορα κομψά και μοντέρνα στυλ, με εντυπωσιακά σχέδια, κεντήματα και χρώματα. 

Υλικά παπουτσιών

Όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή μπότας και παντόφλας, μερικά είναι πιο ακριβά από άλλα. Η τιμή των υλικών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα, η ποιότητα και οι διαδικασίες κατασκευής. Τα συνθετικά υλικά, το νάιλον, ο πολυεστέρας και το συνθετικό δέρμα είναι αυτά που χρησιμοποιούνται περισσότερο για φθηνές σειρές παπουτσιών. Αυτά τα υλικά είναι φθηνά και πιο εύκολα να παραχθούν.

Το δέρμα είναι ένα ανθεκτικό και υψηλής ποιότητας υλικό. Η τιμή του δέρματος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα και τη διαδικασία παρασκευής που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του προϊόντος. Συνήθως τα χειροποίητα παπούτσια με δέρμα είναι πολύ πιο ακριβά. Το σουέντ είναι ένα είδος δέρματος που είναι γνωστό για την απαλή και πολυτελή του αίσθηση. Συχνά είναι πιο ακριβό από το παραδοσιακό δέρμα επειδή είναι πιο ευαίσθητο και απαιτεί περισσότερη φροντίδα. Ορισμένες μπότες και παντόφλες είναι κατασκευασμένες από δέρμα φιδιού ή δέρμα αλιγάτορα. Αυτά τα υλικά είναι πολύ ακριβά επειδή είναι σπάνια και δύσκολα να τα βρει κάποιος. Τα φυσικά υλικά όπως το μαλλί, το βαμβάκι και ο φελλός γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε μπότες και παντόφλες. Αυτά τα υλικά είναι πιο ακριβά από τα συνθετικά  επειδή είναι πιο δύσκολο να παραχθούν και απαιτούν περισσότερη φροντίδα κατά τη διαδικασία κατασκευής.

Οικολογικά υλικά

Άλλες εναλλακτικές προτάσεις, που έχουν υιοθετήσει πολλές εταιρίες, είναι και τα φιλικά προς περιβάλλον υλικά, όπως το ανακυκλωμένο πλαστικό ή το vegan δέρμα. Αυτά τα υλικά είναι συχνά πιο ακριβά γιατί παράγονται σε μικρότερες ποσότητες.

Κάτι άλλο που μπορεί να ανεβάσει την τιμή ενός παπουτσιού είναι και η μάρκα της μπότας ή της παντόφλας. Οι γνωστοί οίκοι και κατασκευαστές ρούχων χρησιμοποιούν πιο ποιοτικά υλικά για την κατασκευή παπουτσιών. Επίσης απασχολούν πιο εξειδικευμένους εργάτες, γεγονός που μπορεί να ανεβάσει την τιμή των προϊόντων τους. Επιπλέον, τα παπούτσια που είναι χειροποίητα ή κατασκευασμένα σε μικρότερες παρτίδες μπορεί επίσης να είναι πιο ακριβά επειδή απαιτούν περισσότερο χρόνο και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed