Με κάθε επισημότητα και κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες (ψιλόβροχο και αέρας) επέστρε σήμερα η εικόνα της Παναγίας από το Κάστρο στην Ιερά Μονή Σισσίων

Ο καιρός δεν βοήθησε και πάρα πολύ (ψιλόβροχο και πολύ αέρας) ωστόσο η εικόνα της Παναγίας επέστρεψε σήμερα το πρωί στην Μονή Σισσίων από το Κάστρο, που είχε μεταφερθεί την επομένη του Πάσχα.
Η πομπή ξεκίνησε από την εκκλησία του Κάστρου στις 07:30 και το πρωί και αφού πέρασε από Περατάτα, Μουσάτα, Βλαχάτα και Σιμωτάτα έφτασε στα Σίσσια γύρω στις 11:00. Εκεί νωρίτερα είχε ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου. Την εικόνα συνόδευσε η Φιλαρμονική της Λειβαθούς με την άφιξή της τελέστηκε δέηση έξω από το καθολικό της Μονής. Τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία ο Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος, η Αντιδήμαρχος, Κρυσταλία Μιχαλάτου, ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Αργύρης Γαβριελάτος, ο αντιπρόεδρος του Γηροκομείου Αριστοτέλης Μπατιστάτος, αλλά και οι πρόεδροι των Βλαχάτων, Σπύρος Μιχαλάτος, Πόρου Οδυσσέας Γαλιατσάτος και Μεταξάτων Αντώνης Αυγουστάτος. Το παρόν έδωσαν ακόμη οι δύο υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Γαλιατσάτος και Νικόλας Φαραντούρης. Μετά το πέρας της Ακολουθίας προσφέρθηκε καφές και κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής και στη συνέχεια τραπέζι σε όλο τον κόσμο, που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία προσέλευσης. Πολλά μπράβο στον ιερέα π. Σταύρο Ζαπάντη που… συντόνισε την κουζίνα (είναι σεφ ο ίδιος), αλλά και τον Ηγούμενο της Μονής π. Γεράσιμο Χαραλαμπάτο, που τα είχε όλα στην εντέλεια, μαζί βέβαια με τους πολλούς εθελοντές που αρκετές ημέρες τώρα είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία. Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν σήμερα στα Σίσσια και πάνω από όλα όσους βοήθησαν, αλλά και τους κτηνοτρόφους της περιοχής που έκαναν προσφορά το κρέας. Χρόνια Πολλά.
Σημείωση: Πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στην σελίδα μας στο facebook Efimerida Kefalonia.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed