Μάγεψε με την εμφάνισή της σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου, απέσπασαν επευφημίες και θερμό χειροκρότημα

Επέστρεψε από το ταξίδι στην Βόρεια Ελλάδα η αποστολή της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου. Τα μέλη της αποστολής επέστρεψαν γεμάτα ικανοποίηση από την καλλιτεχνική εμφάνιση, την οργάνωση, την φιλοξενία και τις εμπειρίες του 6ήμερου ταξιδιού στην Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη.
Στην Θεσσαλονίκη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Θεοτοκάτου, την Παρασκευή 26 Μάιου 2023, συμμετείχαν στην απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου Κεφαλλήνων Θεσσαλονίκης Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων μέσα σε μια κατάμεστη από Κεφαλονίτες και άλλους Επτανήσιους αίθουσα του Δημαρχείου, παρουσία του Δημάρχου της πόλης, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών. Οι εκδηλώσεις του κοινού έδειξαν την αγάπη που έχουν για το νησί και το Κεφαλονίτικο-Επτανησιακό τραγούδι. Στην αρχή της εκδήλωσης η Χορωδία έψαλε το Μεγαλυνάριο του Αγίου Γερασίμου συγκινώντας από το ξεκίνημα ακόμα τους συμπατριώτες μας της περιοχής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και δύο ακόμα χορωδίες υπό την διεύθυνση της Κεφαλονίτισας μαέστρου Ελευθερίας Μεταξά. Η διοργάνωση της εκδήλωσης από το Δ.Σ. του συλλόγου με την ακούραστη δουλειά της προέδρου κας Μαρίας Τούρτα-Βουτσινά στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία από κάθε άποψη.
Την επόμενη μέρα το πρωί έγινε επίσκεψη με άριστη ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, προσφορά του συλλόγου των Κεφαλλήνων. Το βράδυ του Σαββάτου (27/5) το συγκρότημα συμμετείχε στην δεύτερη μέρα του Χορωδιακού Φεστιβάλ του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης στον πολυχώρο ΝΟΗΣΙΣ, μαζί με άλλες 7 χορωδίες, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που ζήτησε ένα επιπλέον τραγούδι εκτός προγράμματος (κάτι που δεν έγινε για τις άλλες χορωδίες και δεν συνηθίζεται σε μεγάλα φεστιβάλ). Την επόμενη μέρα (28/5) η Χορωδία και Μαντολινάτα ταξίδεψε για την πόλη της ακριτικής Αλεξανδρούπολης. Στην διαδρομή έγινε επίσκεψη στην πόλη της Ξάνθης. Το βράδυ της Κυριακής συμμετείχε τιμητικά στην εκδήλωση της Χορωδίας ΟΡΦΕΑΣ Αλεξανδρούπολης για την απελευθέρωση της πόλης. Σε μία κατάμεστη αίθουσα της ιστορικής Ζαριφείου Ακαδημίας οι δύο χορωδίες συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό με τα όμορφα επιλεγμένα προγράμματά τους, ειδικά για την σημαντική αυτή επέτειο, χωρίς όμως να λείψουν οι Κεφαλονίτικες Καντάδες. Κορυφαία στιγμή ήταν όταν οι δύο χορωδίες μαζί τραγούδησαν το “Λαλούν τ’ αηδόνια”, του Δ. Λαυράγκα , υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Θεοτοκάτου. Στην επιστροφή προς το νησί έγινε επίσκεψη στις πόλεις Κομοτηνή και Ιωάννινα. Οι χορωδίες τώρα, μετά την απαραίτητη ξεκούραση, ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις-συναυλίες. Ευχαριστούμε και πάλι τους χορηγούς μας, που χωρίς την βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της αποστολής αυτής.

Από το Δ.Σ.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed