Επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας ο αγώνας δρόμου «Φωκάτα 2023», συμμετείχαν 130 δρομείς, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και από πολλά ρεκόρ

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν πτόησαν τους διοργανωτές και πολύ περισσότερο τους 130 περίπου δρομείς που έδωσαν φέτος το παρών στον 9ο Αγώνα δρόμου των Φωκάτων με αφετηρία και τερματισμό την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο ομώνυμο χωριό.
Ο αγώνας εντάσσεται στους διήμερους εορτασμούς για την καθοριστική νικηφόρα μάχη των Ελλήνων, με την συμμετοχή των Κεφαλλήνων στην Ηλεία, εναντίον των Λαλαίων. Σημείο αναφοράς και πάλι ο πρόεδρος των Φωκάτων, Νίκος Φωκάς, που αποτελεί την ψυχή του πολιτιστικού και αθλητικού σωματείου. Ο κ. Φωκάς έκανε τον καθιερωμένο χαιρετισμό λίγο πριν δοθεί η εκκίνηση του αγώνα. Οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες λόγω ζέστης, ωστόσο πολλοί αθλητές έκαναν ατομικά ρεκόρ στην συγκεκριμένη διαδρομή των λίγο παραπάνω από πέντε χιλιόμετρα. Πρώτος στους άνδρες τερμάτισε ο Νίκος Σιώπας από την Ηλεία, ενώ στις γυναίκες η Δήμητρα Κουνάδη. Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι σε άνδρες – γυναίκες στη γενική κατάταξη:
Άνδρες
1ος Τσιώπας Νικόλαος 19:11 (Νέο ρεκόρ αγώνα)
2ος Μασίμι Γιάνο Τούρκο 19:25
3ος Στεφανάτος Χρήστος 20:36
Γυναίκες
1η Κουνάδη Δήμητρα 27:26
2η Τσοκανά Ιουστίνα 28:03
3η Σαμόλη Ευαγγελία 28:27
Πριν από τον παραπάνω αγώνα διεξήχθησαν και μικρές κούρσες για παιδιά, όπου έλαβαν μέρος πολλοί μικροί μας φίλοι προσφέροντας θέαμα και συγκινήσεις κυρίως στους γονείς που βρέθηκαν εκεί για να τους χειροκροτήσουν. Το παρών έδωσαν και έκαναν και αρκετές απονομές ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο αναπληρωτής του, ειδικός σε θέματα αθλητισμού, Γιώργος Τσιλιμιδός. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια. Μετά το τέλος του αγώνα οι νοικοκυρές των Φωκάτων (όπως κάνουν πάντα) είχαν ετοιμάσει έναν πλούσιο μπουφέ για όλους. Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed