Λευτέρης Κρητικός: «Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χάσει πολύ κοντινά μας και αγαπημένα μας πρόσωπα από το καρκίνο, ασχολίαστες οι δηλώσεις Πνευματικού»

Ο καθηγητής Ιατρικής και υπ. βουλευτής της Ν.Δ., Σπύρος Πνευματικός, για να μειωθούν οι ασθενείς στα νοσοκομεία, προτείνει τη διαλογή καρκινοπαθών. Μιλώντας στο ραδιόφωνο, αναφέρει: «Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα».
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χάσει πολύ κοντινά μας και αγαπημένα μας πρόσωπα από το καρκίνο. Ζήσαμε δίπλα τους την άνιση μάχη που έδιναν, τις χημειοθεραπείες μέχρι τη τελευταία στιγμή, τη πίστη τους ότι θα ζήσουν λίγο ακόμα. Ήταν στιγμές που αυτοί έδιναν δύναμη σε εμάς και όχι εμείς σε αυτούς. Δεν θα σχολιάσω τις δηλώσεις του πολιτευτή, που απλώς επιβεβαιώνουν την απαξίωση του Ε.Σ.Υ. από τη Ν.Δ. και την επιδίωξη της πλήρους ιδιωτικοποίησης του δημοσίου αγαθού της Υγείας. Λυπάμαι όμως που οι δηλώσεις αυτές γίνονται από έναν ιατρό. Θα θυμηθώ όμως τη δικιά μας Φώφη, τη Πρόεδρο μας που μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής της παλεύοντας με το καρκίνο, μιλούσε για την ανάγκη στήριξης του Ε.Σ.Υ. με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα θυμηθώ και το Πατέρα μου, που με τη φροντίδα των ιατρών του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, μπόρεσε να έρθει στη βάπτιση του εγγονού του, που έλαβε το όνομα του, λίγες μέρες πριν φύγει από κοντά μας. Σε μια εποχή, που τα πολιτικά πρόσωπα και τα πολιτικά κόμματα απαξιώνονται, που η αποχή και ο φόβος εκλέγουν κυβερνήσεις, που η σιωπή αντικαθιστά τη φωνή, ας αντισταθούμε. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε διλήμματα, υπάρχουν μόνο επιλογές.

Λευτέρης Κρητικός
υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed