Δράσεις Εξωστρέφειας Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας οργάνωσε και πραγματοποίησε μια σειρά από δράσεις εξωστρέφειας σε όλους τους Δήμους της Κεφαλονιάς, αναδεικνύοντας την σημασία που έχει η λειτουργία πανεπιστημιακών τμημάτων προς τις τοπικές κοινωνίες. Ειδικότερα οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα οι ακόλουθες δράσεις:

 

  1. Διοργάνωση της εναρκτήριας εκδήλωσης, ανοιχτής για το κοινό, για το Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων (Ionian Hall of Science) στα Κουρκουμελάτα, (https://dmc.ionio.gr/gr/news/24603/ ).
  2. Διοργάνωση ημερίδας, ανοιχτής στο κοινό, με τίτλο: «1η Συνάντηση Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης» σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμης στην Πύλαρο, (https://dmc.ionio.gr/gr/news/26303/ ).
  3. Συνδιοργάνωση του επιστημονικού συνεδρίου «Global Information Infrastructure and Networking Symposium (GIIS 2022)» της ΙΕΕΕ στο Αργοστόλι, (https://dmc.ionio.gr/gr/news/26302/ ).
  4. Σειρά εβδομαδιαίων σεμιναρίων, ανοικτών προς το κοινό, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλόλογων Κεφαλονιάς – Ιθάκης με τίτλο “Η δεκαετία του 40 και η σημασία της” στο Αργοστόλι, (https://dmc.ionio.gr/gr/news/27461/ ).
  5. Σειρά ομιλιών σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα σχετικά με το Διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες (Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου, ΕΠΑΛ Ληξουρίου) (https://dmc.ionio.gr/gr/news/27534/ , https://dmc.ionio.gr/gr/news/27665/ ).
  6. Παρουσίαση του Τμήματος και ξενάγηση στα εργαστήρια σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (1ο ΓΕΛ Αργοστολίου, 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Βαλλιάνειο Γενικό Λύκειο Κεραμειών)
  7. Διοργάνωση εκδήλωσης, ανοικτής στο κοινό, σχετικά με την τεχνολογία 5G, σε συνεργασία με την Ericsson Hellas στο Αργοστόλι, (https://www.youtube.com/watch?v=iRpYHnQ2flQ ).
  8. Διοργάνωση εκδήλωσης, ανοικτής στο κοινό, με τίτλο «Ανακύκλωση ανάσα ζωής», σε συνεργασία με τοπικούς και εθνικούς φορείς στο Αργοστόλι, (https://www.youtube.com/watch?v=R5qzym3SBF ).
  9. Εκδήλωση, ανοικτή στο κοινό, για τη σημασία των Ψηφιακών Μέσων στην Εκπαίδευση στο Αργοστόλι, (https://dmc.ionio.gr/gr/news/28139).
  10. Εκδήλωση, ανοικτή στο κοινό, για τους Digital Nomads με τίτλο «”1ο Kefalonia Digital Nomads Workshop” σε συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου.
  11. Διοργάνωση παρουσίασης με θέμα: “Χρήση Ψηφιακών Μέσων στην Εκπαίδευση” στους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου.
  12. Εκδήλωση για την Έμφυλη βία, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, (https://dmc.ionio.gr/gr/news/27077/ ).
  13. Παραγωγή ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Σχολείο με ΦΩΣ» από το Εργαστήριο του Τμήματος  INTER*Lab σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, (https://www.youtube.com/watch?v=DfQCKjN3Ms0).

Οπτικοακουστικό υλικό από τις εκδηλώσεις / δράσεις του Τμήματος είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Τμήματος (https://dmc.ionio.gr/gr/ ). 

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου θα συνεχίσει και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά τις δράσεις εξωστρέφειας προς την τοπική κοινωνία προσδοκώντας σε ακόμη περισσότερες συνέργειες με τοπικούς φορείς.

 

Αγησίλαος Κονιδάρης

Αν. Καθηγητής

Αν. Πρόεδρος Τμήματος

Σπύρος Πολυκαλάς

Καθηγητής

Πρόεδρος Τμήματος

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed