Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Δήμου Παρισίων

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, υπέγραψε στο Παρίσι, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Παρισίων, τον οποίο εκπροσώπησε η Διευθύντρια Πολιτισμού, πρώην Υπουργός Πολιτισμού & Επικοινωνίας της Γαλλίας, κα Aurélie Filippetti.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, στη συνεργασία με Πανεπιστήμια και εθνικούς φορείς, στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, στη δημιουργία κοινών παραγωγών και στην ενθάρρυνση νέων δημιουργών. Η κα Filippetti αναφέρθηκε στις σχέσεις της με την Ελλάδα από την εποχή των σπουδών της στην κλασσική φιλολογία και δήλωσε ότι στο πλαίσιο του Δήμου Παρισίων θα αξιοποιήσει και το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελλάδα, το οποίο είχε υπογράψει ως Υπουργός Πολιτισμού. Ζήτησε δε, από τους συνεργάτες της στον τομέα Paris Cinema να ενεργοποιήσουν τη συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να προετοιμάσουν μία επίσκεψη εργασίας στην Κέρκυρα και τα άλλα νησιά για να γνωρίσουν από κοντά τη σύγχρονη πραγματικότητα, καθώς δεν είχαν μέχρι σήμερα την ευκαιρία να τα επισκεφθούν και να εμπνευστούν για μελλοντικές συνεργασίες.
Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες ιστορικές σχέσεις που έχουν τα Ιόνια Νησιά με τη Γαλλία από την εποχή του Ναπολέοντα και την πολιτιστική κληρονομιά της ελευθερίας και της δημοκρατίας που άφησαν. Παρουσίασε το Film Office των Ιονίων Νήσων, τη δυναμική που έχει αναπτύξει, τόσο στην έλξη και υποστήριξη διεθνών παραγωγών, όπως τα «Γάμος αλά ελληνικά», «The Return», «Maestro», όσο και στην τεχνολογική / ψηφιακή εξέλιξή του. Ευχαρίστησε την κα Filippetti και την ομάδα της για τη συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Παρίσι, την Πόλη του Φωτός και πρωτεύουσα του σινεμά, με τεράστια εμπειρία, η οποία θα είναι πολύτιμη για τις προσπάθειες στα Ιόνια Νησιά. Οι δύο γυναίκες πολιτικοί συζήτησαν και για τη δυνατότητα κοινής παραγωγής σε συνεργασία με την ARTE για τη Γαλλία και τα Ιόνια Νησιά. Η συνάντησε έληξε με την «οικογενειακή φωτογραφία» των δύο κυριών, των συνεργατών τους και της εκπροσώπου της Ελληνικής Πρεσβείας, κας Αναστασίας Κυριακού, η οποία συνόδευε την Ελληνίδα Περιφερειάρχη.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed