Περί Εθνικών Θεμάτων και Μουσουλμανικής Μειονότητας…

Για άλλη μια φορά τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν το τόπο τα τελευταία 8 χρόνια μας δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και το τρόπο με τον οποίο ασκούν πολιτική.
Απ’τη μια έχουμε κορυφαία πολιτευτή του πρώην κυβερνώντος κόμματος και πρώην ΥΠΕΞ να πηγαίνει και να νουθετεί τους Μουσουλμάνους της Θράκης προσπαθώντας να υφαρπάξει την ψήφο τους, όπως επίσης και να προειδοποιεί πως σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έχουν τη “βοήθεια” της. Αυτού του είδους οι πρακτικές μας θυμίζουν άλλες εποχές και μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω. Γιατί εκεί που κάποιοι βάζαν μπάρες, ήρθε ο Ανδρέας Παπανδρέου,το ΠΑΣΟΚ και τις σήκωσαν και αυτή τη στιγμή τα Μουσουλμανικά χωριά έχουν ραγδαία ανάπτυξη και αύξηση αποφοίτων 3θμιας εκπαίδευσης. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης εκτός ότι Νομικά δεν αμφισβητείται η Εθνικότητα τους όπως και τα δικαιώματα τους ως Έλληνες πολίτες, στη συντριπτική πλειοψηφία ορίζουν τους εαυτούς τους Έλληνες και αποδεικνύουν συνεχώς τη πίστη τους και τη στήριξη τους στη Πατρίδα.
Επίσης θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει σαφείς και μη Εθνικά επιζήμια, όπως επιβάλλεται σε Εθνικά Θέματα, η γραμμή που θέλει να ακολουθήσει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι κατά καιρούς όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες περίεργων δηλώσεων (η θάλασσα δεν έχει σύνορα, το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, αλλά και πρόσφατα με την δήλωση για απεμπλοκή απ τα δικαιώματα της χώρας μας στον ορυκτό της πλούτο). Θα πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις για τις σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίων στις τελευταίες εκλογές με ανθρώπους που έχουν σχέση με το Τουρκικό Κράτος όπως κατά καιρούς έχουμε όλοι μας δει σε δημοσιεύματα του Ελληνικού Τύπου. Οι παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και οι καιροί τους οποίους διανύουμε, επιβάλουν σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, σαφείς και σταθερές Εθνικές Θέσεις, χωρίς αστερίσκους και κενά.

Σταύρος Τουλάτος
υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed