Πιστοί στην παράδοση του Αη Γιαννιού του Λαμπαδάρη στα Φωκάτα, έκαψαν τον «Κούτσουνα», υποδέχθηκαν το καλοκαίρι και ξεφάντωσαν με μεγάλο γλέντι

Η παράδοση τηρήθηκε για ακόμη μια χρονιά στα Φωκάτα, αφού και φέτος, μετά τον Εσπερινό στην εκκλησία του χωριού, κάηκε ο «Κούτσουνας», ένα έθιμο που συμβολίζει την έναρξη του καλοκαιριού.
Ψυχή για μια ακόμη φορά της εκδήλωσης ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους Συλλόγους του νησιού μας, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φωκάτων, με τον πρόεδρό του, Νίκο Φωκά να δίνει ξανά τον καλύτερό του εαυτό. Το πανηγύρι ξεκίνησε με τον κάψιμο του «Κούτσουνα», ακολούθησε το πρόγραμμα του χορευτικού του Συλλόγου και η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι, φαγητό και ποτά για όλους και φυσικά πολύ χορό. Μια ακόμη εντυπωσιακή βραδιά που μας πρόσφεραν τα Φωκάτα μέσα στις πολλές που μας έχουν προσφέρει στα δώδεκα και πλέον χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός και ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος. Άξιος πρόεδρος ο Νίκος Φωκάς και φυσικά όλοι οι συνεργάτες του που έχουν κάνει τα Φωκάτα ίσως το πιο γνωστό χωριό της Κεφαλονιάς και ένα από τα πιο γνωστά της Ελλάδας. Συγχαρητήρια σε όλο το Δ.Σ. και σε όσους δούλεψαν εθελοντικά για να καεί το… πελεκούδι μια ακόμη βραδιά Ιουνίου, του Αη Γιαννιού του Λαμπαδάρη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed