Δημήτρης Μεσσάρης: «Είμαστε εδώ, άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αποφασισμένοι για το μέλλον του Δήμου μας, ακόμη κι αν συγκρουστούμε για το καλό του τόπου»

Φίλες και φίλοι, με την ολοκλήρωση των εθνικών εκλογών, ξεκινάμε τον δικό μας πολιτικό αγώνα για τον Δήμο Ληξουρίου. Για όλους εμάς, της ομάδας του «Πάλλης Ξεκίνημα», η τοπική αυτοδιοίκηση, αποτελεί ένα σημαντικό θεσμικό εργαλείο για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
Για να γίνει όμως αποτελεσματικότερος ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα σε μικρούς Δήμους όπως ο δικός μας, χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις και ανθρώπους με διορατικότητα, μεράκι και διεκδικητικότητα. Η παρούσα δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν δημιούργησε ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευημερία στους πολίτες της, απεναντίας απαξιώνει μέρα με τη μέρα κάθε συγκριτικό της πλεονέκτημα, καθιστώντας την παραμονή και την επιβίωση των κατοίκων της δυσκολότερη. Ο τόπος μας πρέπει άμεσα να αλλάξει σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει χθες, όχι αύριο, όλοι μαζί να υιοθετήσουμε ένα μακρόπνοο σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο και θα αγωνιστούμε, ανυποχώρητα, να υλοποιήσουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος, προκειμένου η περιοχή μας, να βρει το βηματισμό της και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον της. Είναι άδικο, για όλους εμάς, να καταβάλουμε τον τριπλάσιο κόπο, για να κάνουμε το οτιδήποτε σ’ αυτόν τον τόπο και η αξία του και η αποδοτικότητά του να παραμένει η χαμηλότερη σε όλη την Κεφαλονιά.
Είναι λυπηρό, τα παιδιά μας να αναγκάζονται να φεύγουν από τον τόπο που μεγάλωσαν, γιατί δεν τους προσφέρει πλέον καμία προοπτική. Είναι λυπηρό να ακούμε, από συμπολίτες μας και επισκέπτες, φράσεις του τύπου «…Μα τι να κάνω στο Ληξούρι…», «…Μα ποιες προοπτικές έχει το Ληξούρι…», «…Σε λίγα χρόνια στο Ληξούρι θα έχει μείνει μόνο ο Φίκος, αν δεν έχει βαρεθεί και αυτός…». Από σήμερα, λοιπόν, όλοι εμείς, άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ενωμένοι, μέσα σε ένα ανεξάρτητο κομματικά πλαίσιο, θα εργαστούμε άοκνα για την ευημερία του Δήμου μας και των πολιτών του. Θα συνεργαστούμε με όσους πραγματικά πιστεύουν σε αυτήν, αλλά είμαστε αποφασισμένοι, ακόμη και να συγκρουστούμε, με ότι εμποδίζει και ευτελίζει το μέλλον αυτού του τόπου. Ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας, όλα αυτά που πιστεύουμε, προτείνοντας λύσεις, στα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου και ταυτόχρονα, να δώσουμε την δυνατότητα σε κάθε έναν και μία από εσάς, να αισθανθεί ξανά ενεργό μέλος μιας ζωντανής πόλης. Ξεκινάμε…

Για την παράταξη «Πάλλης Ξεκίνημα»
Δημήτρης Μεσσάρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed