«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…», με λιγότερο κόσμο από τα προηγούμενα χρόνια εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στο Αργοστόλι, Αγιασμός των υδάτων στην Γέφυρα Δεβοσέτου

Με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ημέρα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στο Αργοστόλι, με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο να χοροστατεί στην Θεία Λειτουργία και στην Τελετή του Αγιασμού των υδάτων.
Παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν τόσο κακός, ο κόσμος που βρέθηκε στην Σισιώτισσα δεν ήταν πολύς, σίγουρα λιγότερος από τα προηγούμενα χρόνια, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι η Κεφαλονιά στις φετινές γιορτές κυριολεκτικά άδειασε, με αρκετούς ακόμη να μην έχουν επιστρέψει στο νησί. Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος τέλεσε την Ακολουθία των Θεοφανίων με όχι πολλούς από τους λεγόμενους επίσημους να βρίσκονται στην Σισιώτισσα. Εκεί ήταν ο Βουλευτής του νομού, Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, Αλέξανδρος Παρίσης. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία σήμερα στο Αργοστόλι του Συμβούλου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου Βουλευτή, Νικόλα Φαραντούρη. Παρόντες ήταν και οι διοικητές της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και της ΑΕΝΙΝ. Μετά την τέλεση της Ακολουθίας ενός του Ναού, ακολούθησε ο Αγιασμός των υδάτων, με τον Σεβασμιότατο να ρίχνει τον Σταυρό στα νερά της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου από ειδική εξέδρα στην Γέφυρα Δεβοσέτου. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον Σταυρό, ενώ υπήρχε και ένας ελαφρύς (ελπίζουμε) τραυματισμός ενός νεαρού που βούτηξε. Χρόνια Πολλά σε όλους και ειδικότερα σε αυτούς που σήμερα έχουν την ονομαστικής τους εορτή.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed