Τιμήθηκαν για ακόμη μια φορά τα Φωκάτα στους διήμερους εορτασμούς της μάχης του Λάλα, στεφάνι στο Μνημείο κατάθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Φωκάς

Τα ΦΩΚΑΤΑ για πολλοστή φορά βρέθηκαν στα Ιερά χώματα της Αρχαίας Ολυμπίας στην θέση Πούσι Αχλαδινής και στο Λάλας για τους εορτασμούς για την ίσως πιο σημαντική μάχη της Επανάστασης του 1821.
Εκεί όπου 400 Κεφαλονίτες ενώθηκαν με τους υπόλοιπους Πελοπονήσιους και κατάφεραν να νικήσουν τους Λαλαίους. Την Παρασκευή 30 Ιουνίου βρεθήκαμε στο Λάλας καλεσμένοι από τον ΠΣ Λάλα όπου συμμετείχαμε σε πομπή με άλλους συλλόγους και χορέψαμε Κεφαλονίτικους χορούς. Την Κυριακή 2 Ιουλίου καλεσμένοι από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πατήσαμε τα Ιερά χώματα στο ιστορικό Πούσι Αχλαδινής όπου έγινε και η νικηφόρα μάχη των Ελλήνων με την τεράστια συμμετοχή των Κεφαλονιτών που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την νίκη. Ο σύλλογος μας για άλλη μια φορά τιμήθηκε από τους Ηλείους, αυτήν την φορά από τον οικοδεσπότη των εορτασμών στο Πούσι κ. Ανδρικόπουλο Ανδρέα. Γιατί όταν θυμόμαστε και τιμάμε τους ήρωες μας δεν πεθαίνουν ποτέ. Τιμή και δόξα στους Έλληνες ήρωες μας και στους Κεφαλονίτες πατριώτες μας. Το Σαββατοκύριακο στα Φωκάτα στο μνημείο ηρώων τιμάμε και εμείς τους ήρωες μας!

Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed