Δεν μπορείς ούτε να… πεθάνεις στον Καραβάδο, δεν υπάρχει χώρος στο Νεκροταφείο του χωριού, αφού τα χορτάρια έχουν γίνει δέντρα, πρόεδρος απούσα, Αντιδήμαρχος απούσα, ντροπή…

Ένα από τα ομορφότερα, πλουσιότερα και τουριστικότερα χωριά της Κεφαλονιάς είναι ο Καραβάδος, όπου εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες επισκέπτες περνούν από εκεί σε καθημερινή βάση για να φτάσουν στην παραλία του Αγίου Θωμά και στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής.
Ωστόσο, το θέαμα που αντικρίζουν στο χώρο τόσο των ζωντανών όσο και των κεκοιμημένων είναι άθλιο. Το σιντριβάνι του χωριού και οι πέριξ αυτού χώροι είναι βρώμικοι και σε άθλια κατάσταση, ενώ μόνο ντροπή και οργή σε κυριεύει αν περάσεις έξω από το Νεκροταφείο του χωριού. Τα χορτάρια έχουν γίνει στην κυριολεξία δέντρα και ουσιαστικά δεν υπάρχει χώρος να περάσεις. Μάλιστα, κάτοικοι του χωριού τα έχουν τόσο με την πρόεδρο, Ειρήνη Σταματελάτου, αλλά και με την Αντιδήμαρχο, Κρυσταλία Μιχαλάτου, κατηγορώντας τες ότι δεν έχουν κουνήσει ούτε το μικρό τους δακτυλάκι, τουλάχιστον στο Νεκροταφείο. Δεν μπορούν να περάσουν μερικοί κάτοικοι για να φτάσουν στα μνήματα των δικών τους ανθρώπων και το ερώτημα που διατυπώνουν είναι το εξής: Έχει ενδιαφερθεί η αρμόδια Αντιδήμαρχος για το χωριό; Έχει πάρει χρήματα από τον Δήμο η πρόεδρος για την καθαριότητα; Αν έχει πάρει γιατί στις 24 Ιουλίου ο Καραβάδος αντιμετωπίζει αυτό το χάλι. Καλό θα ήταν τόσο η κα Σταματελάτου όσο και η κα Μιχαλάτου να μας απαντήσουν. Αν δεν μπορούν αυτές ας το κάνει ο… λαλίστατος Αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπύρος Σαμούρης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed