Παρά τον άσχημο καιρό, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι της οικογένειας Παπαδάτου στα Δαυγάτα, έκανε… θόρυβο η παρουσία εκεί του Νίκου Ανουσάκη

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν για λίγες ώρες χθες στο νησί μας ανάγκασαν πολλούς να μείνουν στα σπίτια τους και ορισμένα πανηγύρια να αναβληθούν. Στα Δαυγάτα όμως τελέστηκε κανονικά ο ημι-υπαίθριος Εσπερινός στην εκκλησία του Σωτήρα.
Η εκκλησία ανήκει στην οικογένεια Παπαδάτου, με τον Γιάννη και τον Παύλο να είναι εκεί και να συμμετέχουν ενεργά για ακόμη μια χρονιά στα της τελέσεως του πανηγυριού. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο π. Σπυρίδων Πετεινάτος, που κήρυξε λίγο πριν το τέλος και εξήγησε στους πολλούς πιστούς που παραβρέθηκαν την έννοια και τη σημασία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρως. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε το παραδοσιακό τραπέζι με τον μπακαλιάρο, τον χαλβά και όλα τα σχετικά και βέβαια ντόπιο κρασί, όλα προσφορά της οικογένειας Παπαδάτου. Στο μίνι αυτό πανηγύρι παραβρέθηκε πολυμελής αποστολή του συνδυασμού του Νίκου Ανουσάκη και ο ίδιος φυσικά, που κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση. Οι περισσότεροι από τους παρεβρισκόμενους πέρασαν από το τραπέζι τους και συνομίλησαν μαζί τους ευχόμενοί τους καλή επιτυχία αναφορικά με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ανάμεσα σε πολλούς ξεχώρισαν οι παρουσίες των Γιώργου Τζωρτζάτου, Νίκου Γαλιατσάτου, Γιώργου Καλιτσουνάκη και Μπάμπη Νικάτου. Να ευχηθούμε χρόνια πολλά στην οικογένεια Παπαδάτου και στους εορτάζοντες σήμερα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed