Προεξαγγελθέν έγκλημα η εν ψυχρώ δολοφονία ενός αθώου συμπολίτη μας από τη νεοναζί συμμορία

Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός αθώου συμπολίτη μας εντός της ελληνικής επικράτειας προκαλεί ανείπωτη θλίψη και οργή. Θα έπρεπε να είχε ήδη οδηγήσει στην παραίτηση του αρμοδίου Υπουργού.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα προεξαγγελθέν έγκλημα, το οποίο θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε αποτραπεί δεδομένου ότι υπήρχαν ήδη από την 4η Αυγούστου πλήρεις και αναλυτικές διακρατικές ενημερώσεις (ακόμη και για τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων) για το κομβόι επικίνδυνων οπλοφόρων που πέρασαν στη χώρα, περιδιάβηκαν ανενόχλητοι τη μισή ελληνική επικράτεια, επιβιβάστηκαν σε μέσα μαζικής μεταφοράς και δολοφόνησαν εν ψυχρώ έναν αθώο πολίτη. Σε οποιαδήποτε άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό θα είχε οδηγήσει άμεσα στην παραίτηση του αρμόδιου υπουργού, πολλώ δε μάλλον όταν ο συγκεκριμένος υπουργός διετέλεσε μέλος και εκπρόσωπος και της προηγούμενης κυβέρνησης. Έτσι γίνεται στις Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτά τόνισε στη εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου, Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet και Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νικόλας Φαραντούρης. Όπως είπε, οι αρμόδιες Αρχές και ο ίδιος ο Υπουργός είχαν πλήρη ενημέρωση βάσει των όσων προβλέπονται στα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται εντός του χώρου ελευθερίας και δικαιοσύνης που καλύπτει η Ευρωπαϊκή Συνθήκη Σένγκεν.
«Δεν πρόκειται απλώς για χούλιγκαν, πρόκειται για νεοναζί εγκληματική οργάνωση με νεοναζιστικό παρελθόν». Ο Νικόλας Φαραντούρης επισήμανε ότι είναι λάθος η συζήτηση να εστιάζεται αποκλειστικά στην οπαδική βία. Τα συγκεκριμένα άτομα που εισήλθαν αλλόφρονα στο ελληνικό έδαφος οπλισμένα δεν πρόκειται απλώς για χούλιγκαν, πρόκειται για νεοναζί εγκληματική οργάνωση με νεοναζιστικό παρελθόν. Όπως είπε, είναι υποκρισία να ζητούνται προτάσεις από την αντιπολίτευση, όταν η Κυβέρνηση αδυνατεί να πράξει το αυτονόητο για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων (ανεξαρτήτων οπαδικού μανδύα) όπως συμβαίνει σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή Χώρα: απαγόρευση εισόδου και σε κάθε περίπτωση περιορισμό στην διακίνηση εντός της επικράτειας, σωματικό έλεγχος, προσαγωγή και απέλαση μίας προδήλως εγκληματικής ομάδας οπλοφόρων. Οι νεοναζί συμμορίες που βρίσκουν βολική κρυψώνα σε οπαδικούς συνδέσμους, είναι μία ακόμη έκφανση της πρωτόγονης εγκληματικής ακροδεξιάς και ως τέτοιες όφειλαν να έχουν αντιμετωπιστεί.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed