Ανδρέας Μαρκαντωνάτος: «Λειβαθώ ώρα μηδέν, δεκατρία χρόνια εγκατάλειψη των Σιμωτάτων και τα τελευταία τέσσερα καταστροφή και ούτε η στοιχειώδης συντήρηση από τον Μιχαλάτο»

Άμεσες προτεραιότητες χρειάζονται για την Λειβαθώ την επομένη κιόλας των εκλογών του Οκτωβρίου μετά την εγκατάλειψη τόσο από την Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Παρίση και πολύ περισσότερο από την Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου.
Αρχή από Σιμωτάτα όχι μόνο γιατί είναι το χωριό μου και επίσημα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, αλλά γιατί η «Δημοτική Συμπολιτεία» του Θεόφιλου Μιχαλάτου εγκατέλειψε και αδίκησε το συγκεκριμένο χωριό.
-Άμεσες επισκευές στο οδικό δίκτυο και ειδικά στα τοιχία και μάντρες κ.τ.λ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δρόμος που περνά έξω από το νεκροταφείο, που έφυγε τμήμα του δρόμου και επειδή η Δημοτική Αρχή δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έκανε τίποτα και ανάγκασε το χωριό να τον επισκευάσει με δικά του χρήματα.
-Άμεση κατασκευή σύγχρονης Παιδικής Χαράς κ.τ.λ. Εδώ η Δημοτική Αρχή έδειξε το αληθινό άθλιο πρόσωπό της γιατί κατά των πρώτο μήνα ανάληψης της εξουσίας το 2019 ήρθε όλη η ηγεσία του Δήμου με ένα μπακαλόχαρτο να ακούσει τα προβλήματα του χωριού. Όπως είπα τότε σε κάποιους συχωριανούς μας κοροϊδεύουν γιατί αυτό έπρεπε να το κάνουν πριν τις εκλογές για να δεσμευτούν για κάτι. Αντί αυτού διαπίστωσαν ότι υπήρχε ακόμα η παλιά Παιδική Χαρά και είπαν και την απομάκρυναν την επόμενη μέρα! Ο δε πρόεδρος είπε μπροστά στον Δήμαρχο ότι θα αντικατασταθεί μέσα την εβδομάδα! Ο δε πρώην πρόεδρος είπε ότι είναι ανέφικτο. Κύριοι της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου είστε βέβαια τόσο κάκιστοι που και αυτές τις υποτυπώδεις Παιδικές Χαρές που κατά λάθος φτιάξατε σε άλλα χωριά, ότι η πρώτη πρέπει να είναι στα Σιμωτάτα γιατί εσείς φταίτε.
-Άμεσα θα γίνει η επισκευή του αγροτικού δικτύου. Το ένα τρίτο από αυτό είναι κομμένο εδώ και χρόνια και άκρως επικίνδυνο. Πρέπει να πέσει… χθες τσιμέντο στα επικίνδυνα σημεία.
-Άμεσα τμηματική άσφαλτο και διαπλάτυνση της Ενετικής οδού στα Σιμωτάτα. Σε συνεργασία με Περιφέρεια (για άπιστους Θωμάδες με παρόμοιες τακτικές που εφάρμοσα π.χ. έξοδο Περατάτων, δρόμο είσοδο Περατάτα-Κάστρο, τμηματικά σημεία Τραπεζάκι-Βλαχάτα κ.τ.λ. Και εσύ Δήμαρχε λάποτε π.χ. Τραπεζάκι-Καραβάδο).
-Δρομολόγηση οριοθέτηση και κατασκευή του ρέματος εντός του οικισμού.
-Κατασκευή σε κοινή μελέτη ανάδειξης της Άνω Λειβαθούς, που μπορεί να μετατρέψει την Άνω Λειβαθώ εντός δύο ετών σε ανώτερο προορισμό ακόμη και από την Άσσο. (Θα γίνει εκτενής παρουσίαση σύντομα).
-Καταβολή του χρέους του Δήμου με δικό μου βάρος και ευθύνη Θεού θέλοντος και είμαι σίγουρος ότι η Παναγία θα μας υποδείξει τρόπους αξιοποίησης για το καλό του χωριού και της εκκλησίας.
-Ένταξη σε πρόγραμμα-μελέτη-αδειοδότηση κ.τ.λ. του δρόμου Παλιός Φούρνος-Σίσσια- Παραδείσι. Είναι το μέλλον, είναι το βήμα που αν ξεκινήσει στην Άνω Λειβαθώ θα κάνουν τη Βόρεια Κεφαλονιά να είναι φτωχός συγγενής της 21ας…

Ανδρέας Μαρκαντωνάτος
π. Αναπληρωτής Δημάρχου
Στέλεχος της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed