Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός απόψε στη Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, παρουσία τεσσάρων Επισκόπων και χιλιάδων πιστών από Ελλάδα και εξωτερικό

Μια απίστευτη λαοθάλασσα δημιουργήθηκε απόψε το βράδυ στα Ομαλά, αφού στην Μονή του Αγίου Γερασίμου συνέτρεξαν χιλιάδες προσκυνητές από την Κεφαλονιά, την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, κυρίως από τα Βαλκάνια.
Το Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό λάμπρυναν με την παρουσία τους τέσσερις Ιεράρχες, με τον Επίσκοπο Αμορίου κ.κ. Νικηφόρο να χοροστατεί. Δίπλα του ήταν ο Μητροπολίτης Νίκαιας και συμπατριώτης μας κ.κ. Αλέξιος, ο Επίσκοπος Ευρίπου κ.κ. Χρυσόστομος και βέβαια ο δικός μας Ποιμενάρχης κ.κ. Δημήτριος. Οι δύο χορωδίες, του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου και του Νικόλαου Βάλσαμου γέμισαν μελωδίες τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Γερασίμου. Ασφυκτικά γεμάτος ήταν και από πλήθος κόσμου που έσπευσε από κάθε σημείο του νησιού μας, της πατρίδας μας, αλλά και από το εξωτερικό για να προσκυνήσουν τη Χάρη Του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω του πλήθους, η αναμονή για να φτάσει κάποιος να προσκυνήσει ίσως και να ξεπέρασε τις δύο ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε από ανθρώπους που κάθε χρόνο δίνουν το παρών στον Άγιο τα τελευταία πολλά χρόνια, η αποψινή Ακολουθία ίσως και να προσέλκυσε τον μεγαλύτερο αριθμών ανθρώπων εδώ και μια εικοσαετία τουλάχιστον. Αύριο στις 08:00 θα ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα η Λιτανεία θα εκκινήσει στις 11:00 προς το μεγάλο πλατάνι του Αγίου και επιστροφή. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν, χρόνια πολλά Κεφαλονιά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed