Μία ακόμη μέρα στην δουλειά για τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, άλλος ένας μισθός στον τραπεζικό λογαριασμό του Σπύρου Σαμούρη, η πλατεία Βαλλιάνου κοντά στον… τύφο

Τι και αν σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γερασίμου, το νησί βουλιάζει από κόσμο, τι και αν η πλατεία Βαλλιάνου και τα πέριξ της συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμο και κυρίως παιδιά, ο Σπύρος Σαμούρης κοιμάται ήσυχος στο κρεβάτι του, αφού ο μισθός… πέφτει.
Οι καταστάσεις που συναντήσαμε σήμερα στο πιο κεντρικό και πιο πολύβουο λόγω κόσμου σημείο του Αργοστολίου μιλάει μέσα από τις φωτογραφίες. Μεσημέρι Τετάρτης και η πλατεία Βαλλιάνου είναι έτοιμη να μας υποδεχθεί για τον καφέ μας, για το παγωτό μας, για να παίξουν τα παιδιά μας. Βρώμα και δυσωδία από άκρη σε άκρη. Τα «ζουμιά» από τα σκουπίδια σε όλο το μήκος και πλάτος. Η βρωμιά έχει πιάσει πάνω από δύο πόντους και όλα κυλούν ωραία στο κοσμοπολίτικο Αργοστόλι. Πρώτη μούρη στο… καβούρι ήταν σήμερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σπύρος Σαμούρης, που πήγε για ψηφοθηρία στον Άγιο Γεράσιμο. Κανονικά έπρεπε να κάνει 40 μετάνοιες και να ζητήσει συγνώμη για όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της αρμοδιότητάς του. Δεν φταίνε σε τίποτε τα παιδιά να κολλήσουν κάποια ασθένεια παίζοντας στην πλατεία. Σιγά, μην ασχοληθεί ο κ. Σαμούρης, δεν βαριέσαι, ο μισθός να πέφτει και τα «ζουμιά» ας τρέχουν. Άλλωστε, έχει ρίξει όλο του το βάρος την επανεκλογή του και στη συνέχιση του συσσιτίου από τον Δήμο Αργοστολίου.
Υ.Γ. Δήμαρχε, αγαπητέ Θεόφιλε, περιμένουμε πάλι να διαβάσουμε καμιά επιστολή επισκέπτη να μας μιλάει για την καθαριότητα στην πλατεία και εσύ να αρχίσεις πάλι τα… ευχαριστήρια.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed