Ανεβαίνει μέρα με την ημέρα η δημοτικότητα του υποψηφίου Δημάρχου Ληξουρίου, Δημήτρη Μεσσάρη, ο κόσμος της Παλλικής αναγνωρίζει την προσπάθεια συντριβής του κατεστημένου

Με τα όσα ευτράπελα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Αργοστολίου, μοιραία το κέντρο βάρους της ενημέρωσης έπεσε εκεί, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τις διεργασίες εκλογής Δημάρχου στον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του νησιού μας, αυτόν της Παλλικής.
Μια βόλτα χθες Κυριακή στα πατρογονικά εδάφη μετατράπηκε σε ρεπορτάζ αναφορικά με την πορεία των τριών, έως αυτή την ώρα, υποψηφίων Δημάρχων Ληξουρίου. Του νυν, Γιώργου Κατσιβέλη και των εν δυνάμει Δημήτρη Μεσσάρη και Δημήτρη Μαντζουράτου. Καταρχήν, η πρώτη εντύπωση που διαμορφώνει κάποιος βγαίνοντας από το φέρι είναι η εγκατάλειψη της πόλης. Σκουπίδια παντού, άναρχη στάθμευση, λακκούβες στους δρόμους και πολύ βρωμιά ακόμη και στο κέντρο του Ληξουρίου. Ενδιαφέροντα ήταν και τα λόγια που ακούσαμε από πολλούς ανθρώπους αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές. Οι περισσότεροι εξ αυτών έριχναν το… ανάθεμα στον νυν Δήμαρχο για την κατάντια της πόλης και πολύ περισσότερο με τον τρόπο διοίκησής της τα τελευταία πολλά χρόνια, αφού ο κ. Κατσιβέλης ήταν Αντιδήμαρχος Παλλικής πριν σπάσει ο Δήμος Κεφαλονιάς. Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν η δημοτικότητα του Δημήτρη Μεσσάρη, που στην πόλη του Ληξουρίου φάνηκε πολύ πιο έντονα.
Ωστόσο και στα χωριά, κυρίως Κατωγή, Χαβδάτα από την μια πλευρά και Καμιναράτα, Αγία Θέκλη από την άλλη ο κόσμος είχε να πει καλά λόγια για τον υποψήφιο Δήμαρχο, χωρίς να λείπουν όμως και οι υποστηρικτές του νυν Δημάρχου (πολλά… καντήλια στην Αγία Θέκλη), αλλά και του Δημήτρη Μαντζουράτου κυριότερα στην Κατωγή. Ανηφορίζοντας προς τα χωριά της Ανωγής με λύπη διαπιστώσαμε ότι ακόμη και στον τόπο που πέρσι έγινε δυστύχημα και έχασε την ζωή της μια γυναίκα, δεν είχαν μπει δύο-τρία κολωνάκια, έτσι για την… τιμή των όπλων. Αντίθετα, σκέτο… Κολωνάκι έχει γίνει η πόλη του Ληξουρίου, αφού ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία έχουν τοποθετηθεί τέτοια από την δημοτική αρχή Κατσιβέλη, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι άχρηστα και δυσχαιρένουν την κυκλοφορία αντί να την διευκολύνουν. Η ουσία είναι πως μέσα σε έναν σχεδόν μήνα ο Δημήτρης Μεσσάρης έχει καταφέρει να συσπειρώσει κόσμο δίπλα του και μάλιστα από ετερόκλητους κομματικούς σχηματισμούς, κάτι που του δίνει την δυνατότητα να ανοίξει και άλλο την εκλογική τράπουλα και να είναι αυτός που θα ρίξει το… κατεστημένο Κατσιβέλη, όπως μας ανέφεραν πολλοί άνθρωποι σε αυτή την περιοδεία μας. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα αρχίζει ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος, που αναμένεται να είναι και στο Ληξούρι ιδιαίτερα… καυτή.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed