Με πολύ κόσμο, παρά την ζέστη που επικρατούσε, τιμήθηκε και σήμερα ο Άγιος Γεράσιμος στο Αντιμύρι της εορτής Του, επέστρεψε στην Λάρνακά Του στον παλιό Ναό

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου εορτάστηκε με όλες τις τιμές σήμερα στα Ομαλά το Αντιμύρι του Αγίου Γερασίμου, με το Ιερό Σκήνωμά Του να επιστρέφει στον παλαιό Ναό.
Παρά τις καυτές καιρικές συνθήκες, η μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου σήμερα γέμισε από πιστούς και προσκυνητές που δεν είχαν την ευκαιρία να παραστούν στην εορτή του στις 16 Αυγούστου. Ο Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος με πολλούς ιερείς τέλεσε την Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά ακολούθησε η μικρή Λιτανεία του Σκηνώματος προς το Αλώνι και εν συνεχεία τοποθετήθηκε στην Λάρνακά του στον μικρό Ναό. Στα Ομαλά βρέθηκαν ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο Αντιδήμαρχος της περιοχής, Σπύρος Ματιάτος. Μετά το πέρας της μικρής Ακολουθίας στον παλιό Ναό παρατέθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής. Το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου μας θα επιστρέψει στον νέο Ναό πλέον παραμονή της εορτής του στις 19 Οκτωβρίου. Χρόνια πολλά Κεφαλονιά, την ευλογία του Αγίου μας να έχουμε.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed