Βγήκε από τα… ρούχα του ο Σταύρος Τραυλός, μετωπική επίθεση σε Σωτήρη Κουρή και Βασίλη Ρουχωτά: «Ομιλούμε με έργα, ομιλείτε με πρακτικές περασμένων, ξεχασμένων εποχών»

Προσφιλείς οι τακτικές των κκ Ρουχωτά και Κουρή, τακτικές μηδενισμού, λαϊκισμού και παραπλάνησης, τακτικές περασμένων εποχών οι οποίες προσβάλουν τους πολίτες των νησιών μας και φυσικά δε συμβάλλουν στην πρόοδο.
Τα γεγονότα, οι πολιτικές αποφάσεις, οι διαδικασίες, η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων είναι στη σύγχρονη εποχή διαφανή και προσβάσιμα στοιχεία από όλους, άρα δε χρειάζεται να σχολιάσουμε τα γραφόμενα των κκ Ρουχωτά και Κουρή αναφορικά με τις κομβικές παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής στο Δήμο Σάμης. Κρίνουμε, όμως ωφέλιμο για την ενημέρωση των πολιτών και για τη σύγκριση προσώπων και πολιτικών, να θέσουμε κάποιες ρητορικές ερωτήσεις προς τους υποψηφίους του κ. Τρεπεκλή.
κ. Ρουχωτά,
Ο ζήλος σας για την περιοχή της Σάμης θα πρέπει να αξιολογηθεί με την αυτοκριτική σας. Θα θέλαμε λοιπόν να πείτε στους κατοίκους της περιοχής, την τετραετία 2011 – 2014, όντας από τον πρώτο μήνα της θητείας σας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του τότε ενιαίου Δήμου Κεφαλλονιάς, ποίες ήταν οι προτάσεις, οι θέσεις και οι παρεμβάσεις σας για την πρώην Δημοτική Ενότητα Σάμης; (Για να μην μας χαρακτηρίσετε ανημέρωτους γνωρίζουμε ότι ήσασταν δημοτικός σύμβουλος της πρώην Δημοτικής Ενότητας Παλλικής αλλά αυτό δεν σας εμπόδιζε να προτείνετε έργα για κάθε περιοχή αφού ο Δήμος ήταν ενιαίος). Ως αυτοδιοικητικός και επικεφαλής συνδυασμού την τετραετία 2019 – 2023, ποια ήταν ακριβώς η συμβολή σας στον νεοσύστατο Δήμο Ληξουρίου – εκτός βέβαια από τις προσφυγές κατά αποφάσεων συλλογικών οργάνων του Δήμου Ληξουρίου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με κύριο αποτέλεσμα την παρακώλυση των διαδικασιών – και πότε συνομιλήσατε, με θέσεις και προτάσεις, για τις κατεδαφίσεις των σεισμόπληκτων κατοικιών, για τη δωρεά της Περιφέρειας Αττικής, για την ΟΧΕ Ληξουρίου κ.α., με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων; Συμπληρωματικά δε, καλό θα ήταν να πείτε και τις θέσεις σας για την επισκευή του Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου οι οποίες σε εμάς είναι μεν γνωστές αλλά θα ήταν ορθό να τις κοινοποιήσετε και στους πολίτες της Παλλικής. Ως αυτοδιοικητικός που δήθεν γνωρίζει τα εκ του νόμου χρονοδιαγράμματα, για την σύνταξη φακέλου διαγωνιστικών διαδικασιών, διαδικασιών δημοπράτησης, παραλαβής μελετών ή έργου, ποιος κρίνετε ότι είναι ο ενδεδειγμένος και εύλογος χρόνος για την ολοκλήρωσή τους;
κ. Κουρή,
Ως πρώην Αντινομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, συνεπώς ως δήθεν βαθύς γνώστης των χρόνιων προβλημάτων της περιοχής της Αγ. Ευφημίας, θα θέλαμε να ενημερώσετε τους πολίτες των νησιών μας και κυρίως της περιοχής αυτής, ποια η συμβολή σας στον Περιφερειακό Δρόμο Αγ. Ευφημίας, στον αντιπλημμυρικό αγωγό ή σε άλλα σοβαρά έργα προστασίας. Κατά τη θητεία σας (2010 – 2014) ως Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσετε τους πολίτες των νησιών μας ποια έργα ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος; Για την οικονομία της συζήτησης δεν ζητάμε να ενημερώσετε τους πολίτες για τα έργα που ήταν σε εξέλιξη από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας και Ιθάκης και για την ολοκλήρωσή τους εντός της θητείας σας, όπως για παράδειγμα το Λιμάνι του Πισαετού Ιθάκης. Αναφέρεστε συνεχώς γενικά και αόριστα για υπάρχουσες αναξιοποίητες μελέτες. Θα μπορούσατε να ενημερώσετε τους πολίτες των νησιών μας για τους τίτλους και την περίοδο σύνταξης αυτών; Κατά τη διάρκεια της θητείας σας (2019 -2022) ως Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου τις δήθεν πλημμέλειες που αποδίδετε στην Περιφερειακή Αρχή Κράτσα πως προσπαθήσατε να τις αντιμετωπίσατε;
Εν τέλει κ.κ. Ρουχωτά και Κουρή επειδή “Το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται κι ο παπάς ακόμη” εμείς θέλουμε να συνομιλούμε με ανθρώπους που έχουν όραμα, στρατηγική, αντικειμενικότητα, στόχους, προσήλωση στον τόπο τους και όχι στις καρέκλες, με γνώση των σύγχρονων προκλήσεων και την δυνατότητα παρεμβάσεων που θα φέρουν λύσεις. Εσείς αγνοείτε ή θέλετε να μείνουν κάτω από το χαλί τα βασικά ζητήματα των νησιών μας από δεκαετίες και ενοχλείστε που η σημερινή Περιφερειακή Αρχή τα ανέδειξε και δρομολογεί τις λύσεις με τη στήριξη της Κυβέρνησης. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε σε αυτού του είδος την πολιτική, πιθανόν να σας ταιριάζει καλύτερα…. Οι πολίτες όμως σας έχουν προσπεράσει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Σταύρος Π. Τραυλός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed