Γεράσιμος Λώλος: «Ο Νίκος Ανουσάκης δεν υπόσχεται χωρίς να μπορεί να υλοποιήσει, έχει ήθος, τιμιότητα, ανιδιοτέλεια, σύνεση, σωφροσύνη, έχει δώσει τις εξετάσεις του»

Γεννήθηκα στο Αργοστόλι τον Ιανουάριο του 1977. Μεγάλωσα εδώ. Είχα την τύχη να γνωρίσω στα σχολικά χρόνια μια πληθώρα αξιόλογων παιδιών που αργότερα εξελίχθηκαν σε χρήσιμους ανθρώπους τόσο στη μικρή μας κοινωνία όσο και σε γωνίες της υπόλοιπης Ελλάδας ορισμένοι εξ αυτών.
Ένας εκ των οπαίων είναι ο Νίκος Ανουσάκης! Γνωριζόμαστε από την τρίτη δημοτικού όντες συμμαθητές στο φροντιστήριο αγγλικών. Στην πέμπτη και στην έκτη δημοτικού ήμαστε και στο σχολείο συμμαθητές. Αργότερα πήγαμε σε διαφορετικό γυμνάσιο και λύκειο, αλλά η επαφή δε χάθηκε. Ο Νίκος Ανουσάκης από μικρή ηλικία είχε δυο πολύ δυνατά σημεία στο χαρακτήρα του: πρώτον την ανάγκη προσφοράς στο συνάνθρωπο χωρίς διακρίσεις. Θυμάμαι στην πέμπτη και έκτη δημοτικού να είναι πρόεδρος της τάξης και να αφουγκράζεται από τότε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα οποιουδήποτε μαθητή. Δεν ησύχαζε αν δεν έδινε λύση. Και πάντοτε χωρίς αγκομαχητά. Δεύτερον τη μεγάλη αγάπη για τον τόπο. Μαζί κάναμε ποδήλατο και παίζαμε στις αλάνες της πόλης. Από μικρός είχε ιδέες και όραμα για το πώς θα έπρεπε να είναι ένα πανέμορφο Αργοστόλι ως σύγχρονη πόλη κάνοντας απλούστερη τη ζωή των πολιτών του. Εισήχθη στη νομική σχολή που ήταν το μεγάλο του όνειρο και ως ταλαντούχος εκκολαπτόμενος δικηγόρος δεν επέλεξε την Αθήνα, αλλά την Κεφαλλονιά από υπερβολική αγάπη για τον τόπο του.
Εξελέγη τέσσερις φορές δημοτικός σύμβουλος με πρωτιές σε σταυρούς και θήτευσε και ως αντιδήμαρχος με τεράστια προσφορά στο δήμο. Την τελευταία τετραετία που ήταν μέλος του κυβερνητικού σχήματος του δήμου ήταν από τους πρωτεργάτες αγωνιστές για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης, ένα πρόβλημα που ταλανίζε δεκαετίες τον τόπο. Η συνεχής ανοδική πορεία του στα κοινά δεν άργησε να φέρει ένα επιπλέον “τοπικό μέγιστο” όπως λέμε και στα μαθηματικά. Το μεγάλο βήμα του να ιδρύσει την παράταξη «ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΠΑΡΟΝ και ΜΕΛΛΟΝ» και να διεκδικήσει την εκλογή του ως Δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Δεν έχω σχέση με την πολιτική. Το δικό μου πάθος είναι τα μαθηματικά και η φυσική και η διδασκαλία τους στη μέση εκπαίδευση. Όμως όταν ο Νίκος Ανουσάκης κατεβαίνει για δήμαρχος, όταν βλέπεις έναν άνθρωπο που ξέρεις από μικρό παιδί το ήθος και το χαρακτήρα του, όταν έχει δώσει πολλάκις τις εξετάσεις του στην τοπική αυτοδιοίκηση με επιτυχία, τότε δε γίνεται να μην έχει τη στήριξή μου και από τη θέση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου.
Διότι είναι άτομο που μετράει τις κουβέντες του, δεν υπόσχεται χωρίς να μπορεί να υλοποιήσει, έχει ήθος, τιμιότητα, ανιδιοτέλεια, σύνεση και σωφροσύνη. Με νέες ιδέες, όρεξη για προσφορά και ανάπτυξη για τον τόπο μας! Με καπετάνιο τον Ανουσάκη θα πάμε μπροστά. Και σε όλα αυτά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν περιμένουμε να αναδειχθούμε από την πολιτική. Ο Νίκος είναι επαγγελματίας δικηγόρος, εγώ είμαι εκπαιδευτικός που αν με βγάλεις από την τάξη είμαι εντελώς έξω από τα νερά μου, γενικά η παράταξη υπάρχει μόνο για να κάνει καλό στο δήμο και είναι εντελώς απαλλαγμένη από προσωπικά οφέλη. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του Ανουσάκη, στο όραμά του, στην αγωνιστική του διάθεση, στο σθένος του να προσφέρει ανιδιοτελώς. Γι αυτό κατεβαίνω! Για να μπορέσω να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στην ανέλιξη αυτού του τόπου! Ο δρόμος της προόδου είναι κοντά! Χρωστάμε στα παιδιά μας και στη γενιά μας που ξέρει το δήμο σπιθαμή προς σπιθαμή καλύτερες συνθήκες διαβίωσης! Με καπετάνιο το Νίκο Ανουσάκη είναι σίγουρη η πρόοδος! Για να οικοδομηθεί ένα σωστό μέλλον πάνω σε στέρεες βάσεις. Για να κλείσουμε στο σεντούκι του παρελθόντος όλα τα κακώς κείμενα! Να γίνει επιτέλους ένα μεγάλο βήμα μπροστά! ΠΑΡΟΝ και ΜΕΛΛΟΝ λοιπόν και από τον Ιανουάριο σκληρή δουλειά!

Γεράσιμος Λώλος
Καθηγητής φυσικής στο λύκειο Κεραμειων
Υποψηφιος σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου με την παράταξη «ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΠΑΡΟΝ και ΜΕΛΛΟΝ»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed