Εορτάστηκε και φέτος με πανηγυρικό τρόπο η Παναγία η Λάμια στα Διλινάτα με την τέλεση Μέγα Εσπερινού, ο κακός καιρός δεν επέτρεψε να γίνει έξω ο καθιερωμένος χορός

Με την παρουσία πολλών ιερέων τιμήθηκε και φέτος η Παναγία η Λάμια στα Διλινάτα, με την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού σε μια από τις πιο παραδοσιακές εκκλησίες της Κεφαλονιάς, με τον κόσμο ωστόσο να είναι λιγότερος από άλλες χρονιές.
Αιτία ο πολύ δυνατός αέρας και το ψιλόβροχο που κράτησε μακριά από τα Διλινάτα πολλούς προσκυνητές. Χοροστάτησε ο π. Φώτιος Γαβριελάτος, ενώ στο ψαλτήρι ήταν η χορωδία του Βασίλη Καλογηρά. Τον Δήμο Αργοστολίου εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Δήμαρχος, Γιώργος Τσιλιμιδός, ενώ το παρών στην εκκλησία έδωσαν ακόμη οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αλέξανδρος Παρίσης και Νίκος Ανουσάκης μαζί με την… συνοδεία τους. Εκεί ήταν ακόμη αρκετοί αιρετοί, όπως ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής και πολλοί υποψήφιοι τόσο στο δημοτικό όσο και στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο. Δυστυχώς ο άσχημος καιρός δεν επέτρεψε στους διοργανωτές να κάνουν το καθιερωμένο πανηγύρι στον εξωτερικό χώρο, αλλά η λύση βρέθηκε για τους περισσότερους επισκέπτες, αφού το πανηγύρι μεταφέρθηκε εντός του κτηρίου στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας. Η ορχήστρα του Μάκη Παππά ανέλαβε την διασκέδαση του κόσμου και έτσι γλύκανε λίγο η βραδιά. Χρόνια πολλά στους Διλινάδες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΤΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed