Πρόταση του Ανδρέα Μαρκαντωνάτου αναφορικά με το πλάνο που πρέπει να ακολουθήσει η Τουριστική Επιτροπή κατά την δημοτική περίοδο 2024-2028

Την πρότασή του κατέθεσε ο πρώην Αντιδήμαρχος Λειβαθούς και νυν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, με την παράταξη Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη
-Δημιουργία μίας πενταμελούς ομάδας, με διαφορετικές ικανότητες ο καθένας που θα είναι υπεύθυνη για την επίτευξη των στόχων. Βέβαια η βάση της ομάδας θα είναι η ομάδα της κυρίας Κούλας Ζαμπέλη
-Στόχος, καθαρά και ξεκάθαρα η αύξηση των τουριστών κατά τουλάχιστον 30% με 50% μέσα σε δύο χρόνια με στάνταρ τα νούμερα του 2019.
-Η συμμετοχή στη πενταμελή διοικητική επιτροπή ανώτερου στέλεχος μεγάλης αεροπορικής εταιρείας για δεκαετίες.
Το συγκεκριμένο στέλεχος έχει διατελέσει στα κορυφαία στελέχη της εταιρείας του και σε αεροδρόμιο του Λονδίνου, ενώ για κάποια χρόνια (ακούτε;) όταν σε όποιο αεροδρόμιο της Ευρώπης η εταιρία του έφτιαχνε σταθμό, δηλαδή βάση στάθμευσης πάνω από τρία αεροπλάνα. Δηλαδή με αφετηρία το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ξεκινούσαν τα αεροπλάνα προς διάφορους προορισμούς και επέστρεψαν ξανά εκεί. Ήταν ο αρμόδιος για όλο το εγχείρημα για όσους μήνες χρειαζόταν. Και το κυριότερο για μεγάλο διάστημα ήταν ο αρμόδιος για την επιλογή νέων προορισμών στην Ευρώπη! Σας πληροφορώ ότι μου έχει εξηγήσει τα λάθη που κάνουν κάποιοι προορισμοί και κόβονται ή ελαττώνεται ο αριθμός πτήσεων π.χ. Κεφαλονιά και κατά λάθος πάνε στο καλό γείτονα π.χ. Άκτιο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν στην Κεφαλονιά μέσα στις βουλευτικές εκλογές και όταν έρθει η ώρα θα τον ακούστε για τα περαιτέρω. Όταν ο πραγματικός αρμόδιος υπεύθυνος για την τουριστική κατάντια της Κεφαλλονιάς έπινε σαμπάνια εκείνο το βράδυ…!
Δυστυχώς για σας ανεύθυνοι της τουριστικής επιτροπής, εγώ ο μικρός από το πόπολο του λαού, το Πάσχα πήγα στο Λονδίνο όχι σαν εσάς για βόλτες και ψώνια στην έκθεση. Έχω καταλάβει βέβαια ότι 3-4 είχατε καλή θέληση. Ο επόμενος φυσικά αναλαμβάνει την αναβάθμιση, σχεδίαση, προώθηση σε όλους τους συλλόγους περιοδικά κ.τ.λ. σε όλη την Ευρώπη, για όλες τις περιπατητικές διαδρομές και το ίδιο ακριβώς για τους ποδηλάτες. Καθώς και άλλους παρεμφερείς ίδιου τουρισμού. Και φυσικά θρησκευτικού τουρισμού που παντελώς αγνοείται στη Κεφαλλονιά. Ορκίζομαι θα αναλάβω προσωπικά το συγκεκριμένο στόχο και ανεξάρτητα από το μέγεθος της βεβαίας επιτυχίας θα αποχωρήσω μετά τα δύο χρόνια για να μπει νέο αίμα με νέες ιδέες, τόπο στα νιάτα με ουσία και παράδειγμα!
-Οι άλλοι δύο της παρέας πρέπει να είναι ο ένας άριστος γνώστης μάρκετινγκ-ψηφιακή τεχνολογία, τουριστικές τάσης κ.τ.λ Έχουμε εντοπίσει γνωστό κεφαλλονίτη άριστος γνώστης, οπότε η συνέχεια είναι στα χέρια του αυριανού Δημάρχου Νίκου Ανουσάκη.
-Ο πέμπτος είναι άριστος επιστήμονας και τουριστικός παράγοντας και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.
Και μετά βέβαια η περίφημη τουριστική επιτροπή με 20 άτομα. Με κριτήριο συμμετοχής οι ικανότητες για το καλό της Κεφαλονιάς και όχι σαν την σημερινή για βόλτες αναψυχής και για καλύτερα προσωπικά συμβόλαια από τουρ οπερέιτορς. Λόγω της διάλυσης του τουρισμού από τη σημερινή τουριστική αρχή κατά πάσα πιθανότητα ίσως ο στόχος του 30% μπορεί να επετεύχθη από των πρώτο χειμώνα. Γι’ αυτό υπόσχομαι προσωπικά και υπεύθυνα ότι θα έχουμε σε άριστη κατάσταση όλες τις παραλίες, αρχαιολογικά σημεία ενδιαφέροντος, κ.τ.λ. ιδίως καθαριότητα και προσωπικά θα επιδιώξω να υπάρχει σε κάθε παραλία τουλάχιστον ένα εστιατόριο και ένα πόστο με ομπρέλες από 2 Απριλίου του 2024. Και το κυριότερο επισκευή, συντήρηση σε όλες τις περιπατητικές διαδρομές θέτοντας σε άμεση λειτουργία τουλάχιστον την επέκταση Ν3 την κατά τουλάχιστον 25 χιλιόμετρα επέκταση της διαδρομής Άγιο Θωμά-Τραπεζάκι- Σίσια. Ανοίγοντας τα τουλάχιστον 3-4 χιλιόμετρα που οι ανεύθυνη σημερινή δημοτική αρχή έχει κλείσει λόγω τεμπελιάς…
-Προσπάθεια κλεισίματος του εμπορικού λιμένος Αργοστολίου για έξι μήνες για να υπάρχει δυνατότητα ελλιμενισμού ενός ακόμα κρουαζιερόπλοιου άμεσα, ενώ δεσμεύομαι ότι στα δύο χρόνια ανεξάρτητα από το πόσο πάνω του 30% είναι εγώ θα αποχωρήσω δίνοντας χώρο στα νιάτα και νέες ιδέες. Όχι σαν εσάς που ο τιτανικός της δημοτικής αρχής σας πάει προς το πάτο της θάλασσας και σεις είσαστε σαν βδέλλες στις καρέκλες σάς.

Ανδρέας Μαρκαντωνάτος
τ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών
Στέλεχος της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη (Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς)

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed